Anne Hathaway

0

Uloga u najnovijem Batmanu je krhku Anne Hathaway pretvorila u pravu akcijsku heroinu

 

7.5

Datum rođenja: 12. studeni 1982., Mjesto rođenja: New York, SAD, Website: www.annehathawayfan.com

 

Ako ste od onih koji vole krhke, bespomoćne djevojke velikih očiju koje žude za čvrstim zagrljajem, tada vam je sigurno Anne Hathaway jedna od omiljenih žena na ovom svijetu. Djevojka porculanske boje kože i velikih širom raširenih očiju izgleda kao umiljato stvorenje odgojeno poput mladih dama s početka prošlog stoljeća. Ali ne dajte da vas izgled vara, Anne je daleko od bespomoćne djevojke. Pri tom ne mislimo na njezine navodne izjave kako obožava analni sex i kako bi to trebala probati svaka žena. Kažemo navodne jer je sve izgleda bio dobar propagandni štos koji je cijelu priču skrenuo na Anne, iako je još uvijek veliki broj onih koji smatraju da se Anne naknadno pokušala izvući od neugodne priče.

Anne Hathaway je karijeru počela kao slatkica iz Disneyevih filmova, i kada je trebalo napraviti korak kojim će preći u svijet odraslih, nešto što mnoge teen zvijezde nikada ne uspiju, Anne se nije ustručavala prihvatiti uloge koje su zahtjevale golotinju, poput onih u Začaranoj Elli i Ljubav i ostale droge.

Iako do Vitez tame: Povratak nije imala blockbuster uloge, Anne je cjenjena glumica koja je kritiku oduševila ulogom u hvaljenoj Planini Brokeback. Međutim, slava i uspijeh lijepoj Anne, baš kao i Emmi Stone, nisu na prvom mjestu, što je čini još više cool. Zato je još više za pohvalu njezin rad u dobrotvornim Treba istaknuti da je 30-godišnja glumica izuzetno aktivirana u raznim dobrotvornim agencijama, od pomoći djeci trećeg svijeta, borbi za prava ljudi do udruga za jednakost žena. Koliko se glumica može pohvaliti ovako velikim srcem?

 

BIOGRAFIJA

Kako joj je majka bila glumica, od malih nogu je Anne Hathaway isprobavala različite kostime i uživljavala se u različite uloge. Ipak, kako je odgojena u katoličkoj obitelji, prvotni životni san Anne Hathaway je bio da bude časna sestra. Taj njen san je trajao sve do 15. godine kada je shvatila da bi, zbog odlaska u samostan, imala čudan odnos s bratom koji je gay.

Umjesto religije izabrala je glumu a u Millburn srednjoj školi je bila nominirana i za najbolju ulogu okruga. Zaljubivši se u glumu upisala je i cjenjenu Barrow Group Theater Company. Istovremeno se Anne borila i sa depresijom te je na kraju izašla kao pobjednik, kako je kasnije izjavila, najviše zahvaljujući glumi.

Po završetku srednje škole dobila je ulogu u Foxovoj seriji Get Real, ali serija nažalost nije bila dugog vijeka. Umjesto toga Anne je upisala Sveučilište u New Yorku a život joj se promjenio kada se prijavila 2001. godine na audiciju za ulogu u Princezinim dnevnicima. Anne je toliko oduševila redatelja Garry Marshalla da je audicija odmah prekinuta a uloga joj dodjena na licu mjesta. Zahvaljujući ponajviše Anne, film o nepopularnoj djevojci koja otkriva da je princeza je postao hit na Anneino ime se pojvailo u Hollywoodu.

Kako su je mediji, nakon filmova o novopečenoj princezi, okarakterizirali kao glumicu za obiteljske filmove Anne je odlučila napraviti zaokret te je počela prihvaćati ozbiljnije uloge. Ovisnica o drogi, alkoholu i sexu je bila njezina iduća uloga, a unatoč tome što se Začarana Ellie distribuirala isključivo na DVD-u Anne je privukla pažnju na sebe. Njen konačan proboj među ozbiljne glumice usljedio je ulogom žene Jakea Gyllenhaala u filmu Planina Brokeback. Ta joj je uloga omogućila iduću u filmu Vrag nosi Pradu u kojem je impresionirala Meryl Streep ali i ostale kolege iz Hollywooda. Anne je tako napravila uspješan iskorak iz obiteljskih filmova.

Nakon neuobičajene uloge u komediji Ulovite Smarta Anne je ponovo zaigrala ozbiljnu karakternu ulogu. U Rachel se udaje oduševila je ulogom djevojke koja se nakon deset godina po komunama vraća u svoj rodni grad na sestrino vjenčanje, te je nagrađena nominacijom za Oscara. Nakon bitke s Kate Hudson u Ratu među nevjestama, i uloge Bijele kraljice u Alice u zemlji čuda Hathaway je ponovo ujedinila snage s redateljem Gary Marshallom u filmu Valentinovo uz Ashtona Kutchera, Patricka Dempseya, Juliu Roberts, Bradleya Coopera i Jennifer Garner.

Njen seksipil ponovo je došao do izraza u filmu Ljubav i ostale droge u kojem se Anne ponovo pojavljuje kao od majke rođena, a lijepa je glumica za ulogu nagrađena nominacijom za Zlatni globus. Novo priznanje Akademije je dobila 2011. godine kada je zajedno s Jamesom Francom vodila dodjelu Oscara a na A-listu glumica Hollywooda došla je svojom prvom ulogom u pravom blockbusteru. Ulogu u novom Batmanu je oduševila publiku a sama Hathaway je proglašena najseksipilnijom Catwoman ikada.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

10 najskupljih naočala na svijetu

Mislite da su vaše naočale skupe? Pogledajte cijene ovih 10 superluksuznih primjeraka   10. LUGANO DIAMONDS 27.000 $ Privatna draguljarska tvrtka iz Kalifornije, osnovana 1974. ...