Glumci koji su preminuli na snimanju

0

Nažalost, ovih šest glumaca je svoj život skončalo na setu filmova i serija na kojima su radili

 

Morrow

VIC MORROW

Tijekom snimanja filma Zona sumraka 1982. godine, živote su u tragičnom događaju izgubili glumac Vic Morrow i dvoje djece glumaca Myca Dinh Le i Renee Chen. Scena koju su snimali, napad američkih vojnika na Morrowa u Vijetnamu, zahtjevala je upotrebu helikoptera i pirotehnike. Nesreća se dogodila kada je pirotehnika eksplodirala, zahvativši helikopter koji je pao te svojom elisom doslovno pokosio Morrowa koji je u naručju nosio djecu. Potpuno neshvatljiv, za ovaj tragičan događaj na kraju nitko nije odgovarao, a snimanje filma nije prekinuto.

 

Ritter

JOHN RITTER

Ritter je bio jedan od omiljenih TV glumaca, a u trenutku smrti radio je na seriji 8 jednostavnih pravila, koja se upravo prikazuje i na jednoj našoj privatnoj TV postaji, zajedno s Katey Sagal i Kaley Cuoco. Nesretni Ritter je snimao scenu kada se odjednom srušio na pod. Unatoč brzoj reakciji, Ritter je prevezen u bolnicu u komi s dijagnozom puknuća aorte. Preminuo je isto večer. Serija je nastavila s prikazivanjem još jednu sezonu ali bez pretjeranog uspjeha.

 

Lee

BRANDON LEE

Sin kungfu legende Bruce Leeja poginuo je na snimanju filma Vrana pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima. Naime, „ćorak“ koji je trebao biti ispaljen iz pištolja je sadržavao fragmente pravog metka, te je nesretnog Leeja pogodio u trbuh. Glumac je preveden u bolnicu gdje je kasnije istog dana i preminuo. Redatelj filma, Alex Proyas, je koristio dvojnike i specijalne efekte kako bi završio snimanje, najviše u čast preminulog glumca.

 

Mansfield

MARTHA MANSFIELD

Zvijezda nijemih filmova je nakon napornog snimanja The Warrens of Virginia sjedala u automobilu kad se dogodila bizarna i stravična nesreća. Netko je u prolazu (izgleda) zapalio cigaretu te je bacio šibicu koja je uletjela kroz prozor automobila u kojem je bila glumica. Šibica je pala na Marthinu haljinu, kostim iz Građanskog rata, napravljenu od lako zapaljivih materijala. nesretna glumica se u sekundi pretvorila u plamteću buktinju, a unatoč brzo reakciji, glumica je idući dan preminula u bolnici.

 

foxx

REDD FOXX

Foxx je u SAD-u bio izuzetno popularan glumac, najpoznatiji po ulozi u humorističnoj seriji Sanford and Son, a njegov „trademark“ je bilo hvatanje za grudni koš (glumeći srčani udar) dozivajući njegovu preminulu (u seriji) TV suprugu. Ironično, upravo je jaki srčani udar pokosio Foxxa na snimanju filma The Royal Family 1991. godine.

 

Hexum

JON ERIK HEXUM

Sredinom 80-tih u bivšoj Jugoslaviji je bila popularna serija Na tajnom zadatku, o bivšem specijalcu koji postaje špijun glumeći manekena (!?). Upravo po sredini snimanja prve sezone dogodio se tragičan događaj u kojem je život izgubio glavni glumac Hexum. Nesretni Hexum se odmarao u svojoj kućici kada je saznao da se snimanje odgađa. Hexum je uzeo Magnum koji je bio na stoliću, i koji je trebao biti napunjen ćorcima, prislonio ga glavi, rekao „možeš li ovo vjerovati“ i potegao okidač, Pištolj je opalio, Hexum je u jako lošem stanju doveden u bolnicu gdje je šest dana kasnije preminuo bez da je došao svijesti.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Jason Statham

Najveću akcijska zvijezda današnjice jedan je i od najvećih badass faca sa velikih ekrana     Sitan i žilav londonski ćelavac vjerojatno bi u životu ...