Michael Jackson: 5 stvari koje bistre trebali znati

0

Pet godina nakon smrti Michael Jackson je još uvijek jednako popularan

 

1. U 24 SATA NAKON SMRTI PRODAO JE VIŠE ALBUMA NEGO U PRETHODNIH 11 GODINA

Vijest o smrti popularnog pjevača, 25. lipnja 2009. godine, je doslovno šokirala svijet, a promet na internetu je bio toliko velik da su se stranice TMZ-a i Los Angeles Timesa srušile! U samo nekoliko minuta nakon što je službeno potvrđena vijest o njegovoj smrti Amazon je prodao cijelu zalihu Jacksonovih CD-ova!!! Zvuči nevjerojatan podatak da je u 24 stana nakon smrti Michael Jackson prodao više albuma nego u prethodnih 11 godina!!! Vijest o njegovoj iznenadnoj smrti je potpuno zasjenila drugu smrt slavne osobe. Naime, istog dana je nakon duge borbe s teškom bolesti preminula poznata glumica Farrah Fawcet.

 

2. JACKSON JE VLASNIK 10 GUINNESSOVIH REKORDA

Jackson je vlasnik čak 10 Guinnessovih rekorda, uključujući i onaj za najbogatiju preminulu osobu. Najnagrađivaniji glazbenik svih vremena je ujedno i rekorder po broju Grammyja u jednoj godini – čak osam. Njegov album Thriller je najprodavaniji album svih vremena, a istoimena pjesma je na Bilboardovoj listi provela čak 122 tjedna! Turneja Bad je najprofitabilnija turneja svih vremena, koja je Jacksonu u godinu dana donijela čak 124 milijuna dolara. U Guinnessovoj knjizi rekorda našlo se i sedam potpuno rasprodanih koncerata u isto toliko noći na legendarnom Wembleyu, kada ga je ukupno vidjelo 504.000 fanova, a na listi rekorda je i Pepsi koji mu je platio 12 milijuna dolara za četiri reklame! Lista svih rekordnih Jacksonovih ostvarenja je stvarno impresivna.

 

3. NJEGOVI SPOTOVI SU BILI KRATKI FILMOVI VIŠE NEGO VIDEO SPOTOVI

Jackson je spotove za svoje pjesme shvaćao vrlo ozbiljno i nije dopuštao da ih zovu spotovima već kratkim filmovima – što u biti i jesu bili. Na njegovim „kratkim filmovima“ su tako radila najveća imena pa je Martin Scorsese režirao spot za Bad, a John Landis za Thriller. Lista glumaca i celebrityja koji su imali cameo uloge još je veća i impresivnija – Macaulay Culkin (koji je ujedno kum troje jacksonove djece), Eddie Muprhy, Wesley Snipes, Tyra Banks, Dan Aykroyd, John Travolta, Whoopy Goldberg, Magic Johnson, Naomi Campbell, Michael Jordan, Marlon Brando…

 

4. NEVERLAND RANČ JE BIO PRIVATNI ZABAVNI PARK

Danas legendarni Neverland ranč Jackson je kupio 1985. godine za 30 milijuna dolara, te ga je pretvorio u pravi zabavni park koji je imao i parnu lokomotivu, piratski brod, rollercoaster, ringišpil, automobile na udaranje… U sklopu Neverlanda se nalazio i ZOO, pošto je sam Jackson bio veliki ljubitelj životinja. Vjerojatno najpoznatiji stanovnik ZOO-a u Neverlandu je bila čimpanza Bubbles, ali je pjevač osim nje imao i bou, dva pitona, dvije ljame, četiri žirafe, dva krokodila i 13 flaminga!

Veliki dječak Jackson jeje bio i veliki ljubitelj superheroja, a njegov omiljeni junak je bio Morph iz X-Mena. Malo je poznato da se Jackson nudio producentima za uloge Spider-Mana i Profesora X-a, kada je čuo da su oba filma u fazi pretprodukcije!

 

5. ZAMALO JE IZGUBIO ŽIVOT SNIMAJUĆI REKLAMU ZA PEPSI

Snimajući reklamu za Pepsi, Michael Jackson je teško stradao, a cijeli incident je zataškan te se za njega čulo tek nakon njegove smrti. Naime, neispravna pirotehnika je eksplodirala a vatra je zahvatila Jacksonovu kosu, ostavljajući opekline drugog i trećeg stupnja. Jacksonova glava je također, bila puna „ćelavih mjesta, pa je pjevač morao nositi umetke. Ovaj nesretni događaj je ostavio posljedice koje će kasnije utjecati i na njegovu smrt – postao je ovisan o ljekovima protiv boli, te je nakon nesreće počeo patiti od migrena. Na njegovu žalost, iste godine mu je dijagnosticiran i lupus, te vitiligo, rijetka bolest od koje svijetli koža – zbog čega će postati općeprihvaćena priča da je koristio različita sredstva kako bi izbijelio kožu i postao bijelac.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Tajne savršenog poljupca

Ljubiti se zna svatko, ali kako to napraviti da užitak bude savršen?   „Stoga, ako je već ugrizete, u njenim očima potražite njenu emociju i ...