Ikona stila: Frank Sinatra

0

Najveći zavodnik svog vremena bio je Frank Sinatra, pjevač i glumac koji nije bio magnet za žene samo zbog plavih očiju, nego i savršena stila odijevanja

 

Zajedno s Deanom Martinom i Bingom Crosbyjem, veliki Frank je pjevao „“you’ve either got or you haven’t got style, (and) if you’ve got it you standout a mile“. Ovaj stih iz pjesme Style je imao posebnu težinu jer je dolazio iz usta gospodina Stila osobno, pjevača koji je u svoje vrijeme (a i dan danas) bio sinonim upravo za stil. Njegov stil bio je jednako cijenjen kao i njegovo pjevanje, stoga se o njegovim savjetima za odijevanje može puno toga naučiti.

Za razliku od ostalih zvijezda tog razdoblja, Fran Sinatra gotovo pa nikada nije nosio casual odjeću, već je uvijek bio odjeven u savršeno skrojena odijela i smokinge. Bije je poznat po svojoj ljubavi prema odijelima, prema stilskim detaljima, a nikada nije izlazio bez da nije dobro ulaštio cipele. Njegovo stilsko pravilo broj jedan je uvijek bilo „love livin’, baby, dying’s a pain in the ass“.

Njegova posvećenost stilu, u kombinaciji s markantnim izgledom (posebnom plavim očima) bila je pravi magnet za djevojke. Dovoljno je nabrojati imena djevojaka s kojima je bio u braku ili u vezi – Ava Gardner, Mia Farrow, Judy Garland, Lauren Bacall, Marilyn Monroe… Sinatra je bio apsolutni Bog stila svog vremena!

 

KAKO IZGLEDATI KAO SINATRA?

Odjenuti se kao Sinatra izgleda jednostavno (dovoljno je odijelo), ali stvarnost je puno kompliciranija. U današnje vrijeme je teško svugdje ići u odijelu, jer će vas ljudi malo čudno gledati, ali zato bez problema možete „kopirati“ Frankiea u bilo kojem svečanom trenutku. Za legendarnog Sinatru prednost su imala ili crna odijela, ili odijela izrazito tamno sive ili modre boje. Također, kod oblačenja odijela držao se pravila kojih bi se svaki muškarac trebao držati – rukav košulje je trebao biti do dva centimetra duži od rukava odijela, rub hlača je trebao dodirivati, a ukupan izgled je uvijek dobro upotpuniti zlatnim manžetama i perfektno preklopljenim rubcem. Nikako ne smijete zaboraviti ulaštiti cipele, jer Sinatra nikada nije viđen a da mu cipele nisu ponosno sjajile! I za kraj, za upotpunjavanje Sinatra looka, ne zaboravite kvalitetan šešir. Ali, taj šešir morate lagano nakriviti, a i poželjno je da je rub šešira preklopljen!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments