Najbolji strijelci u povijesti prvenstava

0

Donosimo vam 10 najubojitijih napadača koji su bili strah i trepet na Svjetskim prvenstvima

 

„Ukoliko dobije priliku na terenima Brazila, Klose bi mogao postati i najbolji strijelac svih vremena“

 

Lineker

10. GARY LINEKER

10

Englez Gary Lineker će ostati zapamćen kao pravi gentleman na terenu koji u cijeloj svoj karijeri Lineker nije dobio niti jedan jedini žuti karton. I dok je imao milosti prema protivničkim igračima, nije imao prema protivničkim mrežama. U Meksiku 1986. godine šest puta je tresao mreže (da nisu ispali u čevrtfinalu postigao bi još koji), a u Italiji četiri godine kasnije je dodao još četiri pogotka.

 

Batistuta

9. GABRIEL BATISTUTA

10

Batigol je bio prava zvijezda koja je tresla protivničke mreže i lomila ženska srca! Viječna zvijezda Fiorentine (za koju je zabio čak 168 puta) je debitirala u SAD-u 1994. godine gdje je postigao četiri pogotka, uključujući hattrick protiv Grčke. Četiri godine kasnije dodao je pet „komada“ da bi se od reprezentacije oprostio 2002. godine jednim pogotkom.

 

Rahn

8. HELMUT RAHN

10

Mađarske snove o naslovu prvaka na svjetskom prvenstvu 1954. godine uništio je Helmut Rahn, svojim četvrtim pogotkom na prvenstvu. Četiri godine kasnije u Švedskoj, na prvenstvu kojem je zabljesnuo Pele, i Rahn je bio briljantna – postigao je šest pogodaka zaokruživši tako svoju bilanci na svjetskim prvenstvima na deset!

 

Klinsmann

7. JURGEN KLINSMANN

11

Svoju karijeru na svjetskim prvenstvima današnji američki izbornik je počeo 1990. godine u Italiji gdje je postigao tri pogotka. Nešto je uspješniji bio u SAD-u četiri godine kasnije, da bi u Francuskoj svoju karijeru zaključio s još tri pogotka. Za reprezentaciju Njemačke je u cijeloj karijeri postigao respektabilnih 47 pogodaka.

 

Kocsis

6. SANDOR KOCSIS

11

Mađarska devetka je bila jedan od najboljih igrača velikih Mađara koji su te 1954. godine došli do samog finala u kojem su tijesno, s 3-2, izgubili od tadašnje Zapadne Njemačke. Mađare je na putu do finala vodio Kocsis s fenomenalnih 11 pogodaka, ali je njegov pogodak izostao u samom finalu. Na cijelom turniru je odigrao samo pet utakmica pa je njegov prosjek rekordnih 2,2 po utakmici!

 

Pele

5. PELE

12

Trostruki svjetski prvak, i jedan od najboljih igrača svih vremena, eksplodirao je u Švedskoj 1958. godine kada je postao najmlađi igrač koji je postigao pogodak, te je na cijelom prvenstvu šest puta tresao mreže. Na iduća dva prvenstva je dodao po pogodak, da bi 1970. upisao posljednja četiri. Pele će zauvijek biti zapamćen po ljepoti i lakoći postizanja pogodaka.

 

Fontaine

4. JUST FONTAINE

13

Da je imao prilike nastupiti na više od jednog prvenstva, Francuz Just Fontaine bi bez sumnje bio najbolji strijelac svjetskih prvenstava. Fontaine je četvrto mjesto na listi zaslužio pogotcima na jednom jedinom prvenstvu. Danas zvuči gotovo nevjerojatno da je uspio 13 puta zatresti protivničku mrežu u samo šest nastupa!!!

 

Klose

3. MIROSLAV KLOSE

14

Njemački napadač je do sada nastupio na tri svjetska prvenstva ravnomjerno rasporedivši pogotke. Debitirao je u Koreji i Japanu s pet pogodaka, a svi su postignuti glavom. Četiri godine kasnije dodao je još pet pogodaka, dok je u Južnoj Africi postigao četiri. Ukoliko dobije priliku na terenima Brazila, Klose bi mogao postati i najbolji strijelac svih vremena.

 

Muller

2. GERD MULLER

14

Dugo vremena se smatralo da nitko neće dostići velikog Mullera koji je eksplodirao na prvenstvu 1970. godine kada je postigao nevjerojatnih 10 pogodaka! Četiri godine kasnije slavio je još četiri puta, uključujući pobjednički pogodak u samom finalu. S obzirom da je sve ove pogotke postigao u samo 13 susreta koje je odigrao, rezultat je još fascinantniji.

 

Ronaldo1

1. RONALDO

15

Nakon što je četiri puta zatresao mreže u Francuskoj 1998. godine, Ronaldo je podbacio u samom finalu. Međutim, četiri godine kasnije više je nego nadoknadio – osam pogodaka, uključujući oba pogotka u samom finalu protiv Njemačke. Unatoč tome što su mu se podsmjehivali radi debljine, s još tri pogotka u Njemačkoj pokazao je da je jedan od najvećih svih vremena.

 

banerfacebooklike

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments