Najbolje prvotravanjske šale

0

Danas vas nećemo pokušati prevariti već vam donosimo pregled najboljih prvotravanjkih šala

 

„Prema Daily Mailu japanski maratonac Kimo Nakajimi, koji je sudjelovao u Londonskom maratona, zbog greške u prijevodu počeo je trčati 26-dnevni maraton umjesto 26 milja (42 km)“

 

Nekada Aprilililili, sada prvotravanjska šala, odnosno Travanjnjnjnnj je u originalu April Fools. Nema toga koji je odolio nekome podvaliti na ovaj datum, a kult vam donosi pregled najboljih podvala svih vremena!

 

BERBA ŠPAGETA

U BBC-jevom gledanom showu Panorama, 1957. godine napravljen je prilog o berbi špageta. Naime, provaljena je priča da su farmerima zbog blage zime i mutacije virusa na stabljikama izrasli špageti. Cijeli prilog je čak i popraćen TV snimkom branja špageta. Ne treba niti govoriti koliko su telefoni masovno zvonili nakon objave priloga.

 

NIXON PONOVO ZA PREDSJEDNIKA

Američki radio Talk of the Nation je 1992. godine objavio vijest da će se Richard Nixon ponovo kandidirati za predsjednika. Čak mu je objavljen i slogan predsjedničke kamapanje «Nisam učinio ništa loše, neću ni drugi put». U roku od nekoliko sekundi telefon u eteru je počeo zovniti kao lud.

 

ALABAMA MiJENA VRIJEDNOST PI

Časopis New Mexicans for Science and Reason je 1998. godine objavio da Alabama uvodi vrijednost Pi 3.0 umjesto dosadašnjih 3.14159. Kako se sve vijesti internetom brzo prošire, ova je u vrlo brzom roku obišla cijeli svijet.

 

HAMBURGER ZA LIJEVORUKE

Svjetski poznati lanac Burger King objavio je reklamu 1998. godine u Usa Todayu u kojoj su najavili hamburgere za lijevake. Razlika u odnosu na standardni bila je da će svi sastojci biti zaokrenuti 180˙ kako bi se omogućilo lakše korištenje ljevacima!!!! Ameri, kao Ameri su to i povjerovali!

 

PROLAZAK PLANETA UZROKUJE BESTEŽINSKO STANJE

Britanski znanstvenik Patrick Moore najavio je 1976. godine na BBC 2 radiju da će toga dana u 21:47 zbog prolaska Plutona nedaleko od Zemlje (???) svi ljudi moći osjetiti bestežinsko stanje. Naravno, to se nije dogodilo i mnogi su Britanci ostali razočarani.

 

NLO SLIJEĆE U LONDON

Tisuće su prolaznika promatrale nepoznati svijetleći leteći objekat 1989. godine kako se polako spušta prema Londonu. NLO se konačno i spustio u predgrađu pa su stanovnici pozvali policiju. Kada je prvi policajac stigao, vrata NLO-a su se otvorila i izašlo je stvorenje u srebrenom odjelu. Policajac je u panici pobjegao a stvorenje je bio nitko drugi nego Richard Branson, multimilijarder i zaljubljenik u balone, kojega je vjetar odnio van planirane rute.

 

MARATONAC TRČI 26-DNEVNI MARATON

A tko drugi nego Britanci, ovaj put Daily Mail, objavio je 1981. godine senzacionalnu sportsku vijest. Prema Daily Mailu japanski maratonac Kimo Nakajimi, koji je sudjelovao u Londonskom maratona, zbog greške u prijevodu počeo je trčati 26-dnevni maraton umjesto 26 milja (42 km). Daily Mail je zamolio Britance da zaustave nesretnog Nakajimu i obavjeste ga da je maraton odavno gotov. Još su spomenuli i da je posljednji put viđen na izlasku iz Engleske. Naravno da je bilo onih koji su u priču i povjerovali pa su i prijavljivali viđenje Nakajime na različitim mjestima!

 

NAORUŽAJMO BESKUĆNIKE

Phoenix New Times objavili su zamolbu svojim stanovnicima da se uključe u humanitarnu akciju pomoći beskućnicima. Ali, umjesto hrane, odjeće i obuće, tražilo se da se beskućnicima dariva oružje! Vijest je obišla i neke nacionalne televizije prije nego se shvatilo da je riječ o šali.

 

ZABRANA KORIŠTENJA INTERNETA U PIJANOM STANJU

Članak u PC magazinu 1994. godine podigao je svijet na noge. Naime, autori teksta su napisali da će Kongres ubaciti prijedlog zakona po kojem se internetom nebi smijelo služiti u pijanom stanju. Prijedlog zakona je trebao uključivati i «puhanje balona». Na internet stranici magazina postavljena je i peticija za sprječavanje ovog zakona koju su potpisale stotine tisuća Amerikanaca.  

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Lambroghini Urus – konceptni SUV

Lamborghini želi svoj dio kolača na SUV tržištu   „Posebna zanimljivost Urusa jest da nema klasične vanjske retrovizore već dvije kamere koje će davati i ...