5 najboljih vježbi za ramena

0

Svaki muškarac teži širokim ramenima, a s ovih pet vježbi upravo to ćete i postići

 

Razvijanje mišića ramena bi trebao biti jedan od osnovnih ciljeva svakog muškarca, i to ne samo zbog širokih ramena koja privlače djevojke, već zato što je riječ o najpokretnijim ali i najnestabilnijim spojevima unutar ljudskog tijela. Zbog velikog opsega pokreta i mnoštva dijelova, od velike je važnosti održati ramena jakim, fleksibilnim i spremnim da podnesu sav stres koji nosi treniranje, ali i razne aktivnosti s kojima se susrećemo tokom života. Kako bi ojačali taj važni dio, donosimo vam pet najboljih vježbi čijim izvođenjem se ostvaruju ciljani rezultati.

 

SJEDEĆI VOJNIČKI POTISAK

Jedna od najčuvenijih vježbi, vježba koju svi znate (iako možda ne znate koji joj je naziv) i definitivno najbolja kada su u pitanju prednji deltoidi uz aktivaciju ostalih. Može se izvoditi sa šipkom ili sa bučicama, a važno je istaknuti da ne pretjerujete s kilažom jer ova vježba može dovestsi do težih i dugotrajnijih povreda ramena.

 

PREDNJE PODIZANJE BUČICA

Iz razloga što direktno cilja na prednje deltoide, ova vježba je jedna od najučinkovitijih vježbi za ramena. Može se izvoditi naizmjenično ili istovremeno s obje ruke. Za potpunu učinkovitost ipak je važno pravilno izvođenje, a to znači da bučicu podižete do razine očiju, zadržavate dva sekunda te nakon toga spuštate u početni položaj. Iako se vježba može izvoditi i sa šipkom zbog manjeg opterećenja na kralježnicu preporuča se rad s bučicama.

 

BOČNO PODIZANJE BUČICA

Evo vježbe koja najviše utječe na izgled vaših ramena, odnosno na njihovu širinu. Povećanje širine ramena se postiže bočnim podizanjem težine, a pri izvođenju vježbe vodite računa da vam se ruke u laktovima previše ne savijaju. Vježbu možete izvoditi jednom po jednom rukom naizmjenice, ili istovremeno.

 

OBRNUTO PODIZANJE BUČICA U SAVIJENOM POLOŽAJU

Za razliku od prednjeg i srednjeg deltoida, zadnji se često zapostavlja što je pogreška. Stoga radite ovu vježnu kako bi vaša ramena u potpunosti napredovala. Vježba se izvodi u sjedećem savijenom položaju, tako da se prsa primaknu koljenima, te se polako, bez većeg savijanja laktova bučice sa poda podižu do maksimalnih visina.

 

JEDNORUČNI POTISAK BUČICOM

Ovu vježbu kombinirajte sa čučnjem na način da se spustite u čučanj, uzmete jednu bučicu i podignete se u uspravni položaj zadržavajući bučicu odmah iznad ramena. Ruku s bučicom podižete do najviše moguće točke nakon čega se vraćate u početni položaj.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Preplaćeniji glumci Hollywooda

Neki od njih i ne traže masne honorare, ali njihovi filmovi niti ne vrate uloženo   „Gdje je pošlo krivo za superzvijezdu 80-tih i početka ...