Lenovo Yoga – budućnost multimedije

0

Očekuje se da će novi notebook i tablet dodatno učvrstiti vodeću poziciju Lenova na svjetskom tržištu

 

Lenovo je već više od godinu dana najveći proizvođač osobnih računala na svijetu, a da tu poziciju ozbiljno želi zadržati i učvrstiti, pokazalo je predstavljanje nove serije Yoga notebooka i tableta održano u Londonu. Tehnologija koju danas razvija Lenovo već na prvi pogled ostavlja bez daha, a to se posebno vidi na novom Yoga 3 Pro laptopu koji je, unatoč zadivljujućim performansama, velikom hard disku i moćnom procesoru, najlakši i najtanji laptop na svijetu.

Kada je potpuno otvoren, njegova debljina ne prelazi debljinu prosječne kemijske olovke, dok je u zatvorenom stanju “debeo” samo 12,8 milimetara. Ovakve dimenzije prati i mala težina pa je cijelo računalo teško tek 1,19 kilograma, odnosno manje od boce vode koju kupujete u trgovinama. Usto, Yoga 3 Pro je nevjerojatno okretan, i omogućava rad na čak četiri načina. Klasični način rada, otvoren zaslon i tipkovnica ispred korisnika, koristi se pri klasičnom radu s dokumentima, no ako gledate video, Yogu 3 Pro može se “preklopiti” u oblik šatora i postaviti na stol, čime se dobiva 13-inčni prijenosni “televizor” kristalno čiste slike i fantastičnog zvuka. Želite čitati knjigu? Nema problema, zaslon dodatno preklopite, za 180 stupnjeva od početne pozicije i u rukama upravo držite veliki tablet. Ujedno, za video konferencije idealan je “tilt” način rada u kojemu tipkovnica leži “naopako” na stolu, dok je slika razvučena preko cijelog zaslona. Miš, naravno, nije potreban jer Yoga 3 Pro ima zaslon osjetljiv na dodir, a tu je i Harmony, inovativan, posebno razvijen program koji cijelo računalo prilagođava potrebama svakog individualnog korisnika.

Lenovo cilja i na korisnike tableta koji uređaje najčešće koriste kod kuće za pregledavanje multimedije. Njima je namijenjen Yoga Tablet 2 Pro opremljen nevjerojatnim sustavom zvuka jačine 8 wata, ali i subwoofer zvučnikom, čime je postao prvi tablet s ugrađenim “niskotoncem”. Kako bi u videu ili fotografijama mogli uživati svi u sobi, Yoga Tablet 2 Pro opremljen je i moćnim projektorom, koji na zid “baca” sliku dijagonale 50 inča. Baterija traje punih 15 sati. Inače, osim fantastičnih performansi, upravo je dizajn ono što karakterizira Yoga liniju notebooka i tableta. Kod računala ključan dio predstavlja poseban okretni nosač izrađen od 800 minijaturnih komada željeza i aluminija koji omogućava nevjerojatnu fleksibilnost i ergonomiju uređaja. Kod tableta je pak riječ o posebnom cilindru na boku uređaja koji sadrži snažnu bateriju i moćan projektor. Ovakvim dizajnom Lenovo dokazuje zbog čega je danas prvi izbor kupaca pri nabavi računala i tableta.

 

Tekst preuzet s vecernji.hr

About author

Večernji

Prvi portal neke novinske kuće u Hrvatskoj stavlja naglasak na kvalitetu tekstova, točnost i pouzdanost informacija. Kliknite vecernji.hr!

No comments

10 najvrućih spotova svih vremena

Koga briga kako zvuči pjesma kada gledaš ovako vrući videospot   10. DESTINATION CALABRIA Alex Gaudino Klonirana sexy mačka svira kao cijela limena glazba. Treskanje ...