Better Call Saul – što znamo?

0

Studeni nam ove godine donosi premijeru spinoffa Breaking Bada o brbljavom odvjetniku Saulu Goodmanu, a mi vam donosimo do sada potvrđenje stvari

 

„Tako ćemo imati prilike vidjeti kako je Goodman počeo svoju odvjetničku karijeru, te kako je ostvario toliko veza u podzemlju“

 

PREMIJERA

Kako sada stvari stoje nova serija bi se na AMC-u trebala pojaviti u studenom ove godine, iako postoji mogućnost da njezina premijera bude pomaknuta dva mjeseca kasnije – u siječanj, mjesec u kojem je 2008. godine premijeru imao i Breaking Bad. Ono što je još poznato jest da će odmah nakon prikazivanja na kabelskoj stanici AMC, serija biti dostupna na Netflixu, što nama u Hrvatskoj u konačnici puno i ne znači.

 

RADNJA

Kako je na kraju Breaking Bada Saul Goodman bio u bijegu s planom novog života u Nebraski, očigledno je da će se radnja serije događati prije nego je upoznao Waltera Whitea. Bob Odenkirk, glumac koji je tako odlično utjelovio odvjetnika Goodmana, je otkrio da će serija biti potpuno drukčija nego Breaking Bad, te da će se događati prije događaja iz spomenute serije. Tako ćemo imati prilike vidjeti kako je Goodman počeo svoju odvjetničku karijeru, te kako je ostvario toliko veza u podzemlju. Ono što znamo jest da će se neki od glumaca iz Breaking Bada pojaviti u kameo ulogama te da ćemo imati flasheve u budućnost, odnosno događanja poslije smrti Waltera Whitea.

 

VINCE GILLIGAN NIJE GLAVNI

Genijalni Vince Gilligan, čovjek koji je osmislio Breaking Bad, ipak nije glavni čovjek zadužen za Saulov spinoff. Gilligan će biti itekako uključen u cijeli projekt, imat će utjecaja i na pisanje epizoda, ali glavni na cijelom projektu je Peter Gould. Njegovo ime vam vjerojatno ne znači puno, pa recimo samo da je upravo on osmislio lik Saula Goodmana na potrebe Breaking Bada. Stoga teško da postoji idealniji čovjek koji će voditi cijeli spinoff.

 

SAULA ĆEMO GLEDATI I U SUDNICI

Iako svoje zvanje očigledno nije stekao na važnim sveučilištima (tko zna, možda je i kupio diplomu) Saul Goodman je genijalac koji će uvijek pronaći rješenje za svog klijenta. Ali, Saula Goodmana do sada nikada nismo vidjeli u sudnici! Waltera Whitea i Jessea Pinkmana je izvlačio iz policijskih postaja, ali se nikada nije pojavio pred sucem! To će se sve promijeniti u spinoff seriji u kojoj ćemo ga vidjeti i kako se ponaša pred porotom!

 

POVRATAK MIKEA EHRMANTRAUTA

U ovom trenutku nije poznato koji će se sve likovi pojavljivati u kameo ulogama, ali znamo da se Hank sigurno neće pojaviti, dok ćemo Mikea Ehrmantrauta gledati puno više od kamea. Mike je jedan od zanimljivijih likova u seriji, i upravo ga je Saul uveo u život Waltera Whitea. Naravno, spinoff serija će nam otkriti kako je čovjek koji popravlja stvari ušao u Saulov život, a vidjet ćemo hoće li se Mike pojaviti kao policajac ili će već napustiti snage zakona. Želju da se pojavi u seriji izjavio je i Giancarlo Esposito, koji je maestralno odigrao nemilosrdnog kralja droge Gustava Fringsa, a naravno svi se nadamo da ćemo ponovo vidjeti Waltera Whitea i Jesse Pinkmana.

 

NOVE ULOGE

Producenti su već otkrili i dobar dio novih uloga. Tako nam je poznato da će jednu od glavnih uloga glumiti Michael McKean koji će igrati odvjetnika koji ne može govoriti nego samo istinu (eto, i to je moguće). TV veteran Patrick Fabian će igrati odvjetnika koji će izgledati kao JFK, a Rhea Seehorn odvjetnicu Beth. Jednog od Saulovih klijenata kriminalaca će igrati Michael Mando čiji je glas poznat svima koji su igrali Far Cry 3 igricu.

 

banerfacebooklike

 

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments