20 novogodišnjih odluka za 2015.

0

Svake godine pravimo liste odluka koje (većinom) nikada ne napravimo. Evo 20 odluka koje bi se trebale naći na vašoj listi koju se potrudite i ostvariti

 

1. Počnite vježbati – ovaj put stvarno. Svake godine si rečete kako ćete početi vježbati kako bi se „doveli u red“, ali svake godine ne napravite ništa. Ove godine budite ozbiljni i napravite nešto. Vidjet ćete koliko će vam se život promijeniti na bolje.

2. Otputujte negdje s prijateljima. Bez obzira što nemate više 18 godina, zaslužujete malo odmora i otpuštanja kočnice. Okupite svoje najbolje prijatelje, djecu i supruge ostavite kod kuće, otputujte negdje i – jednostavno se zabavite.

3. Naučite novi jezik. Nemojte se držati samo engleskog jezika – naučite neki novi jezik, pa čak i ako nikad nećete posjetiti zemlju u kojoj se taj jezik govori. Ne samo da ćete kulturno napredovati, već ne zaboravite i da djevojke vole muškarce koji su obrazovani.

4. Naučite borilačku vještinu. Ako čitate naš portal velika je vjerojatnost da ste prošli teen i rane mladenačke godine, stoga ste i naučili da tučnjava ne rješava ništa. Međutim, borilačke vještine se ne uče da bi se znali tući, već da bi vaše tijelo ozdravilo, a ne zaboravimo da vas borilačke vještine mogu naučiti i puno toga o životu.

5. Izumite novu seks pozu. Zašto bi se držali uvijek istih poza? Ovaj put, umjesto da surfate internetom u potrazi za nekom novom dobrom pozom, izmislite je sami! Ako ništa, barem ćete se zabaviti eksperimentirajući!

6. Isprobajte novi sport. Nogomet i košarka su najčešći sportovi kojima se muškarci bave, kao i boćanje i šah (iako šah nikad nismo smatrali sportom nego igrom) ukoliko ste zašli u neke godine. Ali, zašto ne bi otkrili čari nekog novog sporta?

7. Kontaktirajte stare prijatelje. Kome još ne fale stari prijatelji s kojima ste toliko uživali u nekoj davnoj prošlosti? Što ste napravili kako bi obnovili staro prijateljstvo, ili barem uspostavili kontakt i popričali malo o starim dobrim vremenima?

8. Dobijte povišicu. U današnje vrijeme je (nažalost) sretan svatko tko ima posao, pa bi pitanje povišice moglo imati odgovor koji ne želite. Međutim, povišicu ili napredovanje nemojte pitati, već se dokažite svojim predanim radom.

9. Naučite kuhati. U slučaju da već ne znate (a sve je manje muškaraca koji ne znaju kuhati), ove godine naučite kuhati. Čak i ako znate kuhati, potrudite se biti što bolji u kuhinji.

10. Živite kao milijunaš na jedan dan. Znamo da zvuči potpuno suludo, pogotovo u vrijeme velike recesije kada je svaka kuna važna, ali barem jedan dan u životu bi trebali živjeti kao milijunaš. Štedite koliko je potrebno, a tada cijelu jednu plaću „spiskajte“ u jedan dan živeći kao milijunaš! Iskustvo je nezaboravno. Ipak, toplo preporučamo da ovo učinite samo jednom u životu.

11. Budite avanturistički raspoloženi. Unesite malo adrenalina u svoj život – skočite bungeejem ili padobranom, pođite na rafting ili provedite nekoliko dana sami u prirodi poput Bear Gryllsa.

12. Upišite se u Guinnessovu knjigu rekorda. Knjiga rekorda ima toliko disciplina da je sasvim izvjesno da ćete naći nešto u čemu bi se mogli „upisati“. Bez obzira koliko vam se izabrana disciplina činila ludom, oborite rekord i postanite besmrtni (barem na neko vrijeme!).

13. Usvojite psa. Ukoliko niste fan baš neke pasmine i želite imati samo čistokrvne pse, ove godine usvojite nekog psa kojem ćete na taj način spasiti život. Također, pažnjom prema psu pokazat ćete boljoj polovici da ste odrasli, te da ste spremni za prinovu u obitelji! Jeste li?

14. Riješite se svojih strahova. Niste manje muškarac ako se nečega bojite, ali ste pravi muškarac ako se suočite sa svojim strahom. Stoga se popnite na stijenu ukoliko se bojite visine, plivajte u dubokom moru ako se bojite dubine… Klin se klinom izbija!

15. Zabilježite cijelu godinu. Svaki dan slikajte po jednu sliku nečega što vam je obilježilo taj dan. Na kraju ćete imati „retrospektivu“ cijele godine u 365 slike! Zvuči kao Kim Kardashian stil, ali na kraju godine će vam se biti drago prisjetiti stvari koje ste radili.

16. Izrazite svoje mišljenje. Nemojte čekati da netko drugi radi stvari za vas! Ukoliko ste nezadovoljni npr. sadašnjom političkom situacijom nemojte samo kukati u društvu – priključite se protestima. Ili se uključite u rad lokalne zajednice.

17. Usavršite se u krevetu. Svi mi mislimo da smo kraljevi akcije pod plahtama, ali koliko god bili dobri uvijek postoji prostor za napredak. Stoga se potrudite i budite još bolji. I nemojte da vam je „ispod časti“ pitati partnericu što želi i kako to želi!

18. Poštujte žene. Činjenica je da žene prije svega gledamo kao seks objekte. I nema tu ništa loše, dapače velikom borju žena laska kada primijetite njihovu seksualnost, ALI samo ako ih istovremeno poštujete i kao ljudska bića! A pravi muškarci poštuju žene.

19. Prestanite mokriti na ulicama. Napuštene ulice, parkirani automobili i kontejneri za smeće nisu mjesta na kojima bi odrasli muškarac trebao vršiti nuždu. Strpite se i odradite to tamo gdje i trebate – u WC-u.

20. Slijedite svoje snove. Koliko god vam se u ovom trenutku ostvarenje nekog vašeg sna činilo nerealnim to nije opravdanje da ne počnete činiti i korake prema ostvarenju snova. Stara kineska poslovica kaže da se i put od milijun koraka može napraviti, samo treba napraviti prvi korak.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments