17 stvari koje ne smijete raditi u teretani

0

Ukoliko ste se odlučili otići u teretanu ovo su stvari koje nikada ne smijete raditi ukoliko ne želite da vas prezirno gledaju„Želite li vi leći na bench koji je okupan nečijim znojem?

 

Naravno da ne, stoga i vi koristite ručnik i očistite spravu od znoja nakon korištenja“

 

1. Iako je studija sveučilišta u Iowi pokazala da stenjanje i povik prije i za vrijeme podizanja težine pojačava snagu za 7%, postoje oni koji stenju za vrijeme podizanja samo kako bi ostali znali da podižu veliku težinu. A takve nitko ne voli.

2. Svi vježbaju da bi izgledali dobro, i svi volimo pogledati u ogledalo kako nam mišići izgledaju i jesmo ili ostvarili napredak ili ne. Ali jedno je baciti pogleda, a sasvim drugo stajati pred ogledalom i diviti se svom izgledu.

3. Još goru stvar koji možete napraviti od gledanja u ogledalo je da izvadite smartphone i počnete slikavati selfie. Vjerovali ili ne, neki i to rade i pri tom izgledaju, malo je reći – iritantno.

4. Sprave nisu rezervirane samo za pojedince, i svatko bi trebao imati jednako pravo na njih. To znači da, ukoliko imate namjeru raditi supersetove, radite to u vrijeme kada su gužve u teretani manje. Zašto bi netko morao čekati na red dok vi sat vremena radite na istoj spravi?

5. U teretanama uvijek mora sve biti uredno baš zato kako bi vam sve bilo lako dostupno. Dakle, kada ste završili s utezima ne ostavljajte ih tamo gdje ste radili, nego ih uredno odložite na mjesto koje je za njih predviđeno kako bi ih netko iza vas lako mogao naći.

6. Naporan rad u teretani znači znojenje, a znojenje ostavlja trag na spravama. Želite li vi leći na bench koji je okupan nečijim znojem? Naravno da ne, stoga i vi koristite ručnik i očistite spravu od znoja nakon korištenja.

7. Kada smo kod znojenja, i sami znate koliko zna biti iritantno kada netko smrdi po znoju. Stoga je uporaba sticka ili deodoransa obavezna. To nikada, ali baš nikada ne smijete zaboraviti!

8. Prekrasne djevojke, koje vode računa o svom tijelu, su česte u teretanama i na nekim spravama (posebno vježbama za guzu i noge) izgledaju tako seksi da je ne moguće ne baciti pogled. Međutim, to ne znači da je normalno da je „gutate“ očima i da ne spuštate pogled s nje. Ne budite perverznjak!

9. Nemojte pretjerivati s težinama kako bi impresioniralo ostale u teretani, jer ostale nije briga što vi radite. Samo možete sebi napraviti gore i ozljediti se ukoliko niste dovoljno fizički spremni za prevelike težine.

10. U teretanu se dolazi da bi vježbali a ne da bi se družili, zavodili djevojke i svojom pričom ometali druge u vježbanju. Ukoliko vam cilj nije izraditi mišićnu masu, ili raditi nešto kako bi zdravo živjeli nemojte u teretanu niti ulaziti.

11. Što drugi rade na spravama ne treba biti vaš posao. Svatko dolazi u teretanu kako bi ostvario neki svoj cilj – netko je tu da smršavi, netko da izradi mišiće, a netko samo kako bi se bolje osjećao. Ne može svatko izgledati kao profesionalni bodybuilder, stoga nije na vama da ocjenjujete i komentirate druge.

12. Kao što smo već spomenuli, razlog za ulazak u teretanu bi trebao biti vlastiti napredak. A kako nismo svi isti, tako ne možemo svi podizati ni iste težine. Teretana nije nogometni teren i nije natjecanje, stoga se ne natječite sa drugima, koji su u tom trenutku u teretani, tko će podići veću težinu, već se držite svog programa.

13. Ukoliko želite ostvariti maksimalan rezultat potrebna je koncentracija. Dakle, prije nego uđete u teretanu isključite mobitel i ni slučajno ne pričajte na njega dok vježbate. Čak i ako vama ne smeta što će vam to razbit ritam vježbanja, vodite računa o drugima – ometat ćete ih svojim brbljanjem s prijateljem i li djevojkom.

14. Osim pričanja na mobitel, nije poželjno niti da glasno slušate glazbu, kao ni da pjevate. Pogotovo ako nemate sluha pa i na taj način terorizirate svoju okolinu. Da ne spominjemo i plesanje (zamislite, ima i takvih).

15. Tenisice su za kvalitetnu vježbu izuzetno važne, ali osim što moraju biti funkcionalne, moraju biti i perfektno čiste! Ni slučajno vam ne smije pasti na pamet da ulazite u prostor za vježbanje u tenisicama kojima ste upravo iz auta do teretane prešli preko blata.

16. Vježbanje završava u teretani, i ne nastavlja se u svlačionici. Svlačionica je mjesto za tuširanje i presvlačenje i ne da nećete impresionirati ukoliko podižete bučice u svlačionici, nego ćete još ispast i budala. 

17. Svlačionica nije vaš privatni posjed i u njoj se ne možete ponašati kako kod kuće. Opasajte se ručnikom kada izađete ispod tuša i ne paradirajte okolo veselo mašući svojim ponosom. Također, bradu brijte kući a ne u svlačionici!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments