Iskoristite vrijeme u teretani na najbolji način

0

Bez obzira koliko vremena imali na raspolaganju, važno je vrijeme u teretani iskoristiti na najbolji mogući način

 

„Osim što radite veći i naporniji posao, jače potičete rast mišića, te tjerate tijelo na jače lučenje testosterona i hormona rasta, postižući istovremeno i bolji efekt“

 

Današnji ritam života je takav da su nam 24 sata premalo da bi napravili sve što smo zamislili, a vrijeme za odlazak u teretanu se čini kao pravi luksuz. Već smo više puta pisali da su vježbanje i odlazak u teretanu ipak potrebni ukoliko želite održati zdravlje, stoga se potrudite da svoje dragocjeno vrijeme u teretani iskoristite što bolje.

 

OGRANIČITE SJEDEĆE VJEŽBE

Bili na poslu ili kod kuće, muškarci u prosjeku provode puno više vremena sjedeći nego prije, stoga bi mijenjanje sjedećih vježbi u inačice koje se izvode stojeći bi mogao biti pametan potez. Osim toga, mogli bi se iznenaditi koliko je neke vježbe lakše izvoditi stojeći nego sjedeći. Dodatan bonus je i znatna ušteda vremena koje bi inače vjerojatno izgubili odmarajući se i namještajući sprave za sjedeći položaj.

 

IZVOĐENJE SLOŽENIH POKRETA

Vježbanje cijele grupe mišića uvijek predstavlja efikasniji trening od baziranja na određene izolacijske vježbe. Osim što radite veći i naporniji posao, jače potičete rast mišića, te tjerate tijelo na jače lučenje testosterona i hormona rasta, postižući istovremeno i bolji efekt.

 

BAZIRAJTE SE NA KARDIO VISOKOG INTEZITETA

Kardio vježbe, poput npr. trčanja, uzmu jako puno vremena a pitanje je kolika će biti efikasnost te vježbe. Stoga većina fitnes trenera preporuča da se izvode kraće kardio vježbe ali jačim intezitetom, kako bi se iz njih izvukao maksimum. Također, i na ovaj način štedite vrijeme.

 

IZVODITE SUPERSETOVE

 

Supersetovi omogućavaju izvršavanje mnogostruko više posla za kraći vremenski period, a njihov primarni cilj je pojačavanje intenziteta treninga. Stoga, idući put pokušajte s izvođenjem supersetova kako bi povećali efikasnost treninga i napravili veće rezultate.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Najbolji trenuci El Clasica

Kao uvod u večerašnji derbi između Barcelone i Reala donosimo 10 najboljih trenutaka iz dosadašnjih El Clasica   „Među predmetima kojima su ga navijači zasipali ...