Kako ispravno ulaštiti cipele?

0

Premazivanje cipela kremama i poliranja je nekada bila uobičajena praksa, dok je danas pažnja prema cipelama gotovo da ne postoji. Stručnjaci će reći da je to zbog toga što se danas cipele mijenjaju češće nego prije. što u potpunosti stoji, ali to ne znači da ne trebate posvetiti pozornost svojim cipelama, bez obzira zamijenili ih novim parom prije ili kasnije. Kako mnogi muškarci ni ne znaju kako ispravno polirati cipele, danas vam donosimo pet koraka pomoću kojih će vaše cipele izgledati kao nove!

1. Rabite rukavice. Korištenje kožnih ili jednostavnije lateks rukavica je od posebne važnosti ukoliko želite posao odraditi ispravno. Ne samo da ćete uporabom rukavica spriječiti da na cipeli ostaju otisci vaših prstiju već ćete zaštititi i ruke. U većini krema i sredstava za čišćenje se nalaze kemikalije koje mogu naštetiti vašoj koži stoga se zaštitite.

2. Očistite cipele. Sasvim logično, ali nekim čudom mnogi to zaborave, cipelu je prije laštenja potrebno očistiti. Cipele očistite što je više moguće, posebnu pozornost posvećujući naborima i spojevima gdje se u pravilu skuplja i najviše prašine. Po potrebi koristite i posebne sprejeve i sredstva za čišćenje, a možete se, ovisno o tipu cipele, poslužiti i četkicom za zube.

3. Nanesite kremu. Ovdje će doći do izražaja to koliko vam je stalo do vaših cipela, jer ćete ukoliko želite najbolje svojim cipelama investirati u različite kreme pošto svaka krema odgovara različitom tipu cipele. Nanesite odgovarajuću kremu posebnom četkom, pažljivo skidajući višak. Ostavite nekoliko minuta da koža upije kremu.

4. Polirajte. Uzmite drugu četku, dakle ne onu kojom ste nanosili kremu, te je ravnomjernim potezima utrljavajte u cipelu. U trenutku kada četka na koži više ne ostavlja crte nego samo klizi preko glatke sjajne površine vaš posao je završen.

5. Dodatni sjaj. Ukoliko želite da vaše cipele sjaje poput ogledala ostao je još samo jedan korak. Uzmite pamučnu krpu i njom energično prelazite lijevo-desno po cipeli. Vaši energični pokreti će stvarati toplinu na koži zbog čega će krema još bolje prijanjati uz kožu stvarajući magčnu sjajnu površinu!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Začinite misionarsku pozu

Kako uz male varijacije najuobičajeniju pozu u seksu učiniti izluđujućom za oba partnera?   „Nagnite se prema naprijed i možete početi s akcijom, ali tek ...