Gube li muškarci interes nakon seksa?

0

Ono što muškarci želi nakon seksa ne razlikuje se od onoga što želi u bilo kojem drugom dijelu dana

 

Među ženama oduvijek vlada mišljenje da muškarac nakon seksa gubi zanimanje za svoju partnericu. Međutim, iako možda ostavljamo takav dojam, istina je potpuno drukčija. Ono što želimo nakon seksa ne razlikuje se od onoga što želimo u bilo kojem drugom dijelu dana. Postkoitalne kemijske tvari u mozgu muškaraca izbrišu sve inhibicije i nalazimo se u stanju potpunog blaženstva. Naravno, najčešće se seks događa kasno noću, kad smo umorni od posla (sjedenja za računalom i telefoniranja) i želimo spavati.

No, muškarci su u pravilu sretni što je žena pokraj njega i što je upravo spavao s njom i, ukoliko se ne radi o najbezosjećajnijem muškarcu ili teškom pijanstvu, zaspat ćemo tek nakon određenog vremena postkoitalnog maženja i čavrljanja s partnericom.

Osim ako veza nije komplicirana ili se muškarac boji vezanja, u većini slučajeva nećemo se uključivati u ove aktivnosti do sljedećeg jutra. I to je prirodno. Ako nismo umorni i želimo ustati iz kreveta, to nije zato što želimo pobjeći od partnerice. Najčešće želimo uzeti pivu, nešto pojesti, slušati glazbu ili gledati TV – lebdjeti naokolo u svom prirodnom zanosu i ne pričati puno, ali svejedno uživamo u činjenici da je partnerica tu.

Žene bi trebale razmišljati o tome kao da je muškarac uzeo neki moćan sedativ i otišao promatrati zalazak sunca. Muškarci žele da mu se partnerica pridruži u osjećaju koji pruža ovo prelijepo čudo.

A kad ponovno uočimo nago tijelo svoje partnerice u krevetu – e, to je pravo čudo! Dakle, žene bi trebale biti strpljive dok ne splasne naša prirodna opijenost, a tada – ponovo sve iz početka!

 

Tekst preuzet s vecernji.hr.

About author

Večernji

Prvi portal neke novinske kuće u Hrvatskoj stavlja naglasak na kvalitetu tekstova, točnost i pouzdanost informacija. Kliknite vecernji.hr!

No comments