Tantričke vježbe za bolji seks

0

Osjećate da ste se udaljili od partnera i da vam nedostaje akcije u krevetu. Možda je došao trenutak da probate neke druge metode, poput tantre

 

„Osnove umjetnosti tantre kažu da muškarci vježbama mogu ojačati i održati zdravlje prostate, povećati spolnu moć i naučiti kontrolirati ejakulaciju“

 

Drevni indijski tekstovi kažu da je svrha tantre duhovno prosvjetljenje. Rječnik definira tantru kao dio hinduističkih ili budističkih dijelova koji se bave i seksualnom praksom.

Postoji bezbroj tantričkih rituala i obreda, ali osim ekstaze u spavaćoj sobi, poanta je da budete kreativni i svjesniji da ste duhovno biće. Osnove umjetnosti tantre kažu da muškarci vježbama mogu ojačati i održati zdravlje prostate, povećati spolnu moć i naučiti kontrolirati ejakulaciju.

Najbolji način da ovu ideju predstavite partneru je kao oblik neke nove zabave u krevetu. Čini vam se da je među vama nestalo strasti i želite ponovno uzavrelu atmosferu u krevetu? Rijetko koji partner će biti protiv ovih osnovnih metoda.

Magazin Essence predlaže nekoliko tantričkih vježbi za početnike prema knjigama ‘Urban Tantra’ i ‘Ecstasy is Necessary’ autorice Barbare Carrellas.

 

INTEZIVNI POGLEDI

Kažu da su oči ogledalo duše, a ova vježba traži sedam minuta neprekinutog kontakta očima između partnera. Ovu vježbu treba prakticirati svaki dan. U tih sedam minuta ne skrećite pogled jedno s drugog, nemojte nikako komunicirati te pokušajte uskladiti ritam disanja.

‘Iako ova vježba zvuči jednostavno, vrlo je intimna’, kaže Carrellas i dodaje da je možete izvoditi odjeveni ili nagi, ovisno o trenutku u kojem se nađete. Predlaže da vježbu odradite ujutro, jer ćete tada misliti jedno na drugo kroz dan.

 

INTIMNOST

Druga vježba usredotočena je na disanje tijekom seksa koje treba postati potpuno sinkronizirano. Mnogi parovi jedva da imaju vremena za intimnost uza sve druge životne obaveze, posebno ako imaju djecu, ali treba posložiti prioritete. U dugim vezama i brakovima seks je često rutina pa Carrellas predlaže da se partneri drugačije organiziraju kako bi pronašli vremena za intimnost.

Vrijeme koje obično posvetite seksualnom životu sada udvostručite. Umjesto da žurite i ciljate vrhunac, uzmite si više vremena, istražujte jedno drugo, jer to je način da pronađete nove točke koje vas uzbuđuju i pružaju zadovoljstvo. Raspitajte se, primjerice, o tantričkoj jogi, odnosno drevnoj praksi koja koristi seksualnu energiju kako bi postigla viša stanja svijesti. Ovaj način vježbanja seksualni život čini puno uzbudljivijim, a partneri postaju duboko povezani.

 

 

Tekst preuzet s tportal.hr.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments