Zašto ove stvari niste napravili u 20-tim?

0

Tridesete godine su razdoblje kada počnete osjećati posljedice svega što ste radili u 20-tim, a ovih sedam stvari će vam biti na vrhu liste

 

Napoleon Hill, pisac koga se stalno citira a da i ne znam oda su izjave njegove, je izjavio da se sve u što vjerujemo može i ostvariti. Usponi i padovi su dio života, međutim pad nije pad ukoliko se iz njega naučio pogreška – pad tada postaje lekcija. Velike su šanse da ćete tijekom idućih 10 godina požaliti za ovim stvarima, stoga ih spriječite ili odmah naučite lekciju!

 

NISTE UČILI DOVOLJNO

Da, posla u ugostiteljstvu će uvijek biti, dapače veće su šanse da ćete se zaposliti kao konobar nego da ćete naći posao sa završenim fakultetom, ali kada budete očajni jer morate cijelo ljeto raditi naporno za malene novce, promislit ćete zašto niste bolje učili, završili studij i imali dobro plaćeni osmosatni posao u uredu.

 

PREVIŠE ALKOHOLA I NIKOTINA

20-te su godine koje treba preživjeti i uživati u njima. Alkohol i cigarete se podrazumijevaju, u biti zašto i ne bi pretjerivali s alkoholom i cigaretama kada vam to tijelo dobro podnosi? Zato što tijelo sve pamti. I baš kao što kožna oboljenja ne dolaze odmah nakon što izgorite, nego godinama kasnije, tako će i vaša jetra i pluća početi pokazivati znakove trovanja nakon dužeg razdoblja. A budite sigurni da ste im već napravili štetu.

 

ZAŠTO JE NISTE ZADRŽALI

Kada ste mladi važniji vam je kvantitet od kvalitete, pa će vam i bilo kakva mala zamjerka djevojci biti razlog, ili bolje rečeno opravdanje, za prekid. Stoga će vam se dogoditi da prekinete i s nekim izuzetno kvalitetnim curama, samo kao bi unijeli promjenu u svoj život. To će značiti prijelaz s konja na magarca, i vječna pitanja – što mi je ovo trebalo?

 

UDALJENOST OD OBITELJI

U mladosti želite da su vam roditelji što dalje od vas jer želite živjeti svoj život bez kontrole, i želite biti samostalni. Ali, kako vrijeme prolazi uviđate važnost obitelji, pogotovo kako vam roditelji budu starili. Obitelj će uvijek biti uz vas bez obzira što napravili, potrudite se barem to shvatiti prije nego bude prekasno, jer roditelji neće vječno biti na ovom svijetu.

 

LJENOST

Sve što možeš danas ostavi za sutra – svi smo se toga držali u našim 20-tim. A sada, kad smou idućem desetljeću života shvaćamo koliko smo toga mogli napraviti samo da smo bili uporniji, ili bolje rečeno malo manje lijeni. Stoga, natjerajte se, odradite posao i postavite temelje za učinkovitiji i lagodniji ostatak života jer upravo u 20-tim imate najviše snage i sposobnosti.

 

NEDOSTATAK PUTOVANJA

Srećom danas mladi sve više putuju, pa im čak i udaljene destinacije poput Tajlanda ili Brazila ne predstavljaju problem. Upoznavanje različitih kultura oplemenjuje čovjeka stoga je itekako dobro putovati što više. Pogotovo što su putovanja teža logistička zadaća jednom kada imate obitelj i kada ste zaposleni.

 

NISTE DOVOLJNO ISTRAŽIVALI

Ima li ljepše od otkrivanja novih stvari? Sjećate li se osjećaja kada ste kao dijete otkrili novu igru, ili naučili kako funkcionira neka stvar? Otkrivanje novog bara, novih žanrova filmova, novih knjiga… sve to proširuje čovjekove vidike, pa samim time napredujete kao osoba. To ćete shvatiti u svojim 30-tim, ali više nećete imati toliko slobodnog vremena kao prije pa ćete žaliti zašto niste bili „znatiželjniji“ u 20-tim.

 

banerfacebooklike

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Intervju s redateljem Broja 55

Kristijan Milić, redatelj fenomenalnog hrvatskog filma Broj 55, je odgovorio na nekoliko naših pitanja   Broj 55 nas je naprosto oduševio i konačno imamo domaći ...