Održavanje kose – „da“ i „ne“ pravila

0

Ćelavost je u većini slučajeva nasljedna, ali se događa i zbog toga što se kosa tijekom vremena ne tretira kako bi trebala. Mali broj muškaraca posvećuje dovoljnu pozornost kosi, što u konačnici može imati posljedice koje se više ne mogu ispraviti. Kako bi iznjegli neželjene posljedice, te ujedno imali kvalitetnu i čvrstu kosu, donosim vam pet stvari koje bi morali, kao i pet stvari koje nikako ne bi smjeli, raditi s vašom kosom.

 

DA

Koristite kvalitetne proizvode za stajling kose. Korištenje loših gelova, krema i voskova za kosu može dovesti ne samo do pucanja kose, već nakon nekog vremena i opadanja kose. Zadnje što želite vidjeti jest da vam pri pranju kose opadaju snopovi, stoga koristite isključiov kvalitetne proizvode.

Koristite ulje za kosu dva puta tjedno. Ovdje ne mislimo na ulja koja služe za mokri izgled kose, nego ulja koja će vam omogućiti da imate čvršću i zdraviju kosu. Vodite samo računa da ulje nanosite direktno na kožu, ne na kosu.

Šišajte se kod kvalitetnog frizera. Više niste dijete – stoga zaboravite na odlaske kod frizera koji će vas šablonski ošišati za manje od dva minuta. Izaberite kvalitetnog frizera koji će vam znati preporučiti što vam dobro stoji, te koji će poznavati vašu kosu.

Koristite prste kao češalj. Kada vam je kosa suha koristite prste kao češalj jer vam češalj može oštetiti kosu. Naime, suha kosa pri češljanju stvara otpor što dovodi do pucanja i oštećenja vaše kose.

Koristite regenerator. Što će vam regenerator, pitate se smatrajući da je to proizvod za žene. Ali, ukoliko imate dugu kosu, a pogotovo zato da bi spriječili nepotrebno opadanje kose, regenerator je nešto što bi trebali koristiti barem pri svakom drugom pranju.

 

NE

Pretjerano korištenje stajling sredstava. Pretjerano korištenje gelova, nešto što je većini dobro poznato iz mlađih dana, itekako oštećuje kosu – i to na dnevnoj bazi! Ukoliko se pitate koliko je to pretjerano korištenje – sve iznad gela na vrhu prsta.

Korištenje nekvalitetnih šampona. Pri kupovini šampona trebali bi se ograničiti samo na kvalitetne proizvode jer vam oni nekvalitetniji mogu čak i oštetiti kosu, pogotovo ako su previše jaki – riješit će se nečistoća ali će vam uništiti tjeme i kosu.

Predugo feniranje. Feniranje znači izlaganje kose i tjemena većim temperaturama što nikako ne može biti dobro za vašu kosu. Ukoliko pretjerate, kosa može ispucati, tjeme se oštetiti što može dovesti i do stvaranja nepoželjne prhuti.

Pušenje. Pušenje je općenito loše za vaše zdravlje ali i za vašu kosu. Ne samo da će vaša kosa neugodno zaudarati nego će je isušiti što će dovesti do pucanja, a s vremenom i gubitka kose.

Pranje kose s pretjerano vrućom vodom. Prevruće stvari nikako nisu dobre za vašu kosu. Pa kao što ni dugo feniranje nije dobro, tako nije dobro biti pranje kose s pretjerano vrućom vodom. Kako bi spriječili oštećenja perite kosu s umjereno toplom vodom.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

5 koktela za prave muškarce

Mislite se koji koktel popiti a da ne ispadnete curica? Donosimo vam pet koktela koji su pravi izbor za muškarce   „Ima li išta „muškije“ ...