Kako održavati kosu?

0

Nekoliko savjeta u vezi pranja, sušenja i oblikovanja vaše kose

 

Za većinu nas muškaraca održavanje kose se svodi samo na pranje, nanošenje gela i periodične odlaske frizeru. Ipak, kosa je nešto čemu bi trebalo posvetiti malo više pažnje (iako ne onoliko koliko posvećuju djevojke), stoga pročitajte ovih nekoliko savjeta.

Kada je riječ o pranju počnite s tim da voda mora biti optimalne temperature. Ukoliko je hladna potaknut će vam cirkulaciju ali neće učinkovito otapati prljavštine. Ako je previše vruća riskirate opekline. Optimalna mora bit ii količina šampona koju nanosite. Premala vam neće sprati prljavštinu, dok će prevelika samo stvoriti previše pjene koju će biti teško u potpunosti sprati. Obratite pozornost i da kosu isperete kvalitetno, barem 30 sekundi trljajući prstima, kako bi skinuli u potpunosti prljavštinu i pjenu. Dobar savjet je nakon šamponiranja staviti i regenerator (pogotovo ukoliko imate dugu kosu) koji će vam kosi dati mekani i sjajan izgled.

Nakon pranja red je na sušenje koje je najbolje „odraditi“ na prirodan način – dobrim istrljavanjem ručnikom i puštanjem da se kosa prirodno osuši na suncu. Ukoliko se koristite sušilom za kosu, koje u konačnici ipak oštećuje kosu, vodite računa da držite sušilo minimalno 15 cm udaljeno te da se ne zadržavate previše na jednom mjestu kako ne bi spalili kosu. Također, ne stavljajte sušenje na najjače jer je to najbrži način za uništavanje kose.

I na kraju dolazimo do stylinga. Oblikovanje u potpunosti ovisi o teksturi i načinu na koji vam je kosa ošišana, a za oblikovanje postoji više „pomagala“. Vosak jesavršen za sveprisutne kratke frizure jer dodaje sjaj, teksturu i pruža umjerenu čvrstoću, a prije nanošenja bi ga trebali zagrijati dlanovima. Gel je idealan za frizure čije je oblikovanje teže, a trebali bi ih izbjegavati ukoliko imate manje kose jer će „lijepljenjem dlaka“ vlasište biti još vidljivije. Pasta je odličan izbor za dobivanje teksture, a odlične su i jer se mogu i naknadno prilagođavati i mijenjati. Sprej je jedino dobar za volumen i čvrstoću, pogotovo ukoliko imate dugu kosu, a krema bi trebala biti vaš izbor ukoliko imate kovrčavu kosu.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments