Koji su vam proizvodi potrebni za održavanje kose?

0

Koliko je važno imati odgovarajuću frizuru, toliko ju je važno i održavati. I pri tom ne mislimo samo na redovne odlaske frizeru kako kosa ne bi bila previše duga, samim time i izašla iz okvira onoga što bi trebala predstavljati i kako bi trebala izgledati, već i na svakodnevno održavanje kose. Naravno, kao što smo već i više puta spomenuli u modnim savjetima, u ničemu ne treba pretjerivati, ali ne treba niti pustiti da se „sama održava“. Stoga vam danas donosimo osnove proizvode i preparate koji bi se trebali naći u vašem ormariću.

Regenerator. Osim, naravno šampona, trebali bi imati i dobar regenerator, pogotovo ukoliko imate dužu kosu. Dobar regenerator ispravit će vlasi kose i učiniti je mekom i sjajnom. Regenerator nikada nemojte nanositi direktno na kosu ili vlasište, već isključivo na dlan, nakon čega počinjete s utrljavanjem. Iako na tržištu ima dovoljno šampona koji u sebi sadrže i regenerator ukoliko želite najbolje za sebe kupujte te proizvode odvojeno.

Četka za kosu. Osim češlja, trebali bi imati i četku za kosu ukoliko je vaša kosa malo duža. Pri kupovini četke pazite da izaberete onu koja ima prirodne dlake, a ukoliko želite ići korak dalje izaberite su masažnu četku s okruglim gumenim ili drvenim zupcima.

Gel. Ukoliko imate kratku kosu, ali možete ga koristiti i za bilo koju dužinu kose i vrstu frizure, koristite gel koji će kratkoj kosi pružiti čvrstoću i držati oblik koji ste zamislili. Gelova ima različitih vrsta stoga birajte ona koja odgovara vašim potrebama – ovisno o tome želite li mokri izgled ili samo čvrstoću. Pazite na kvalitetu proizvođača gela, kao i na količinu koju nanosite jer velike količine i prečesto korištenje mogu štetiti vašoj kosi.

Vosak i pomada. Odličan su izbor ako volite da vam kosa nježno pada i ima lagani sjaj. Vosak za kosu ili styling krema pružaju prirodan izgled  kose, stoga ih nemojte koristiti ukoliko volite „mokri izgled“. Vosak se pravično stavlja na poluvlažnu ili suhu kosu kako bi dobili odličan  finish, bez ljepljivog i masnog osjećaja koji je karakterističan za gel.

Lak za kosu. Suprotno uvaženom mišljenju, i načinu na koji ga koriste djevojke i žene, lak ne bi trebali koristiti samog već nakon što ste na kosu nanijeli voska, pomadu ili gel. U ovom slučaju lak služi za dodatno učvršćivanje, a treba ga nanositi oprezno, nanoseći ga sa dovoljne udaljenosti, ravnomjerno po cijeloj kosi.

Pasta za kosu. Pogodne su za tanku i proćelavu kosu jer će vam pomoći da sakrijete ćelavost, naravno, ukoliko nije previše uzela maha. U ovom slučaju ni slučajno ne koristite gel i vosak već isključivo pastu koja će vam pomoći definirati frizuru i oblik kose, a nanošenjem na suhu kosu dobit ćete casual, prirodan izgled.

Pinceta. Frizura neće biti potpuna ukoliko vam strše obrve što se sve češće događa kako starimo. Ne trebamo valjda isticati da ne trebate čupati i stanjivati obrve kao djevojke, već posvetite samo minimalnu pozornost onim najneposlušnijim kako bi sve izgledalo uredno.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Tko su Suicide Squad?

Konačno su nam i službeno predstavljena grupa negativaca koji će „zasjati“ u DC-jevom spektaklu Suicide Squad   Nakon što nam je predstavljen Jared Leto kao ...