5 savjeta za učinkovit jutarnji trening

0

Ukoliko želite imati kvalitetan trening u rano jutro trebali bi se pridržavati ovih savjeta

 

„Najveći problem kod treninga ujutro jest kako se motivirati, i krenuti. Zna to dobro svatko tko je trenirao u sedam ujutro“

 

Najbolje što možete napraviti za svoje tijelo jest trenirati ujutro. Bioritam tijela se savršeno uklapa, razina testosterona je najveća, a učinkovit trening ostavlja brojne pozitivne efekte koji se osjete tijekom cijelog dana. Nažalost, problem je što mnogi zbog poslovnih obveza ne mogu odraditi jutarnje treninge, ali ukoliko nekako uspijete ugurati treniranje u vaš jutarnji raspored (možda se dignuti ranije i odraditi trening pa nakon toga na posao) ili nemate jutarnjih obveza pa možete odraditi trening bez presinga, trebali bi obratiti pozornost na ove stvari.

 

RANIJI ODLAZAK NA SPAVANJE

Za normalno funkcioniranje tijela potreban je odmor, i to kvalitetan odmor od idealnih sedam sati. To će vam donijeti savršen rad tijela, imunološkog sistema, razvoj mišića… Stoga, ukoliko se ujutro dižete ranije pođite ranije i spavati kako bi vaše tijelo dobilo potrebnih sedam sati sna. Nakon nekog vremena tijelo će vam se naviknuti pa će vas točno u iste sate buditi vaš unutarnji sat.

 

PLANIRANJE OBROKA

Idealan raspored unosa kalorija tokom dana moguć je samo uz detaljno planiranje. A ukoliko želite stvarno savršeno voditi računa o vašem tijelu bit će vam potrebno voditi računa i o načinu prehrane kao i količinama. Ujedno i planiranjem obroka omogućavate da tijekom dana manje izgubite vremena smišljajući kad, gdje i što jesti.

 

PRIPREMITE STVARI NAVEČER

Kako bi jutro moglo biti maksimalno iskorišteno, od velike važnosti je sve pripreme za trening obaviti navečer. Dakle, prije spavanja pripremite odjeću, opremu, pripravite napitke i namirnice… Kada imate sve pripravljeno, ujutro vam ne treba gubiti vrijeme mozgajući gdje vam je što, i jeste li sve zaboravili, već samo pokupite ruksak i idete.

 

DUŽE ZAGRIJAVANJE

nažalost, čim se probudite tijelo nije odmah spremno za napore (pogotovo kako starite), stoga će vam za kvalitetno vježbanje, a i kako bi spriječili ozljede, biti potrebno duže i kvalitetnije zagrijavanje, kako bi tijelo doveli na radnu temperaturu. Obavezno ovom koraku posvetite dovoljno pažnje!

 

POČETAK TRENINGA ZA OMILJENE VJEŽBE

Najveći problem kod treninga ujutro jest kako se motivirati, i krenuti. Zna to dobro svatko tko je trenirao u sedam ujutro. Stoga si olakšajte posao i počnite trening s vježbama koje volite raditi, jer bi vas one koje vam i nisu omiljene mogle natjerati da prekinete trening prije vremena. Jednom kada se motivirate i pokrenete, nastavite sa svim vježbama koje su vam u programu za taj dan!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Arnold Schwarzenegger

Najveća akcijska zvijezda svih vremena se konačno vraća na filmsko platno!     Kada se spomene riječ akcijski film, prva asocijacija je uvijek Arnold Schwarzenegger. ...