Što je dobro imati u prtljažniku?

0

Dobro je poznato što po zakonu morate imati u prtljažniku svog automobila, ali još je neke stvari poželjno nositi

 

KOMPRESOR ZA GUME

Ova mala stvarčica vas doslovno može spasiti. Pošto malo tko od nas provjerava u kakvom je stanju rezervna guma, a neki novi automobili je zbog uštede prostora u prtljažniku čak i nemaju, ponekad se znamo neugodno iznenaditi kada moramo zamjeniti probušenu gumu a rezervna je potpuno ispustila zrak. Kompresor je u tom slučaju ušteda ne samo vremena, nego i novca, jer nećete trebati čekati skupocjenu HAK-ovu pomoć.

 

MOTORNO ULJE

Bez obzira vozili li novo vozilo ili staro koje troši ulja koliko prosječan alkoholičar vina, u prtljažniku bi uvijek trebali imati barem litru ulja. Redovno pregledavanje ulja je obavezno, tako da ćete znati kada treba nadoliti, međutim u slučaju da zbog neke nezgode potpuno iscuri ulje ova vam dodatna količina može pomoći da automobil prevezete na sigurnije mjesto.

 

PUNJAČ ZA MOBITEL

Koliko puta nam se dogodilo da nam mobitel počne pištati da mu je baterija gotova za vrijeme vožnje? Naravno, nije kraj svijeta, ali što ukoliko se automobil pokvari baš negdje u pustoši i to usred noći? Automobilski punjači za mobitele se danas mogu nabaviti bilo gdje i najčešće imaju dodatke za sve vrste mobitela.

 

SVJETILJKA

Svjetiljka bi trebala biti obvezan sastojak svake putne opreme. Naravno, svaki iti malo ozbiljniji mobitel danas zahvaljujući milijardu aplikacija pruža svjetlo ali standarna svjetiljka pruža vie prednosti. Najvažnija je da se neće razbiti i oštetiti kada padne na pod, za razliku od vrijednog iPhonea, a osim toga pruža i dosta veću svjetlost što u mrklom mraku itekako znači.

 

KABELI ZA PALJENJE

Obavezni su pogotovo u ovre vruće ljetne dane, ili hladne zimske dane. kada se nerijetko zna dogoditi da akumulator jednostavno otkaže poslušnost. Kabeli za spajanje su tada od velike pomoći, bilo da će pomoći upaliti vaše vozilo ili ćete vi biti taj koji će pomoći nekome. Ne treba niti isticati da kabele morate imati ukoliko vozite stariji automobil.

 

GPS I MAPA

Ukoliko idete na daljji put, pogotovo u slučaju da idete negdje gdje nikada prije niste bili, GPS uređaj, ili barem klasična autokarta, su obavezni. Cijene GPS uređaja su danas postale prilično pristupačne i gotovo da se mogu kupiti i u najobičnijoj trgovini stoga je kupnja GPS-a ipak logičnije rješenje.

 

HRANA I VODA

Ne trebate se pripremiti za apokalipsu pa cijeli prtljažnik napuniti kanisterima vode i limenkama hrane. Mali kanister vode će biti sasvim dovoljno i nešto malo najobičnijih prehrambenih proizvoda. Sve ovo nije hrana i tekućina za putovanje, već za prvu pomoć ukoliko se nešto dogodi tako da duže vrijeme morate čekati pomoć na putu.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Proljetni meni s crvenim mesom

Proljeće je vrijeme buđenja iz zimskog sna. Razdoblje kada bi naš organizam trebao biti pun energije. No većina nas se zapravo osjeća umorno. Puno radimo, ...