Kako napraviti lazanje s mesom?

0

Lazanje sa mesom pravo su ‘obiteljsko’ jelo. Obožavaju ga i odrasli i djeca, a iako priprema traje neko vrijeme, nakon uloženog truda imat ćete jelo koje će svi obožavati. Isprobajte i naš recept, te uživajte!

 

Sastojci:

30 dag mljevenog junećeg mesa 2 glavice češnjaka žlica mljevene kadulje 2-3 glavice crvenog luka vezica peršina 2 dl bijelog vina 3 dl vode 5 dag kuhane rajčice 5 dl bešamel umaka 25 dag tijesta za lazanje ulje sol papar

 

Priprema:

Na vruće ulje dodajte nasjeckani luk i češnjak. Pržite dok luk ne dobije zlatnu boju. Dodajte mljeveno meso, kuhanu rajčicu, bijelo vino, nasjeckani peršin i 3 dl vode – dobro izmiješajte. Kad prokuha, smanjite temperaturu. Umak kuhajte 50-ak minuta povremeno miješajući (po potrebi dodavati vodu). Kad je umak gotov, slažite lazanje. Na dno posude stavite umak tek toliko da prekrije dno, a zatim prekrijte 1/5 bešamel umaka. Nakon toga dodajte tijesto za lazanje, i tako još dva puta. Na vrh stavite još malo umaka i dodajte bešamel. Pecite 45 minuta na temperaturi od 125 stupnjeva.

About author

Večernji

Prvi portal neke novinske kuće u Hrvatskoj stavlja naglasak na kvalitetu tekstova, točnost i pouzdanost informacija. Kliknite vecernji.hr!

No comments

Ovo je najbolji hotel na svijetu

Korisnici poznatog turističkog portala Trip Advisor svojim ocjenama izabrali su najbolji hotel na svijetu za 2015. godinu…   Ako ste možda pomislili kako je riječ ...