4 razloga za gledanje V8 Supercars

0

Nova sezona australske serije V8 Supercars je počela, a evo razloga zašto bi je trebali početi pratiti

 

1. UZBUDLJIVE UTRKE

Koji može biti bolji razlog za gledanje od uzbudljivih „nose to tail“ utrka? Formula 1, pa čak i DTM i WTCC, nemaju toliko uzbudljivo utrkivanje u kojemu se do posljednjeg zavoja ne zna pobjednik. Baš iz razloga što se utrke često odlučivaju doslovno u posljednjem krugu, ponekad čak i u posljednjem zavoju, V8 Supercars opravdano nose epitet najboljih „touring cars“ utrka. Za ilustraciju – u prošlogodišnjem prvenstvu čak je 10 različitih vozača ostvarilo barem jednu pobjedu. Samo se NASCAR može usporediti s australskom serijom.

 

2. SAVRŠENI TV PRIJENOSI

Ono što se Amerikancima ne može osporiti to je da rade savršene TV prijenose, pa će tako čak zainteresirati gledatelja svojim savršenim prijenosima NASCAR-a. Australci to rade po uzoru na Amerikance i njihovi prijenosi V8 Supercarsa su nešto što trebate vidjeti. Odlične uvodne emisije, razgovori s vozačima na grudi, javljanja iz boksova, tehnička objašnjenja, kamere iz samih automobila, javljanje vozača za vrijeme utrke iz automobila… baš sve je tu što će vas prikovati za ekran i zainteresirati za ove zanimljive utrke. Ako se pitate gdje pratiti V8 Supercars, odgovor je – Motors TV. Ali, ako želite potpun ugođaj skiniti snimku australskog Ten kanala.

 

3. JAMIE WHINCUP

Ono što je Michael Schumacher bio (i još uvijek je) za Formulu 1, to je Jamie Whincup za V8 Supercars. Ovaj nedodirljivi Australac je do sada šest puta podizao trofej prvaka te je ostvario 89 pobjeda po čemu je treći svih vremena, ali bi se na prvo mjesto mogao popeti već ove godine. S obzirom da ima tek 32 godine, pitanje je na koliko će se njegove brojke zaustaviti onog dana kada se umirovi.

 

4. BATHURST 1000

Endurance utrke u svijetu imaju 24 sata Le Mansea, dok Australija ima Bathurst 1000, vrhunac sezone koji privlači gledatelje iz cijelog svijeta. Utrka od 1.000 kilometara se održava na Mount Panorama stazi u Bathurstu u New South Walesu te je s razlogom smatraju najelitnijom utrkom u cijelom prvenstvu. Unatoč tome što se vozi 161 krug, a cijela utrka potraje punih šest sati, utrkivanje čak i ovdje bude toliko uzbudljivo da se pobjednik odlučuje u posljednjim metrima, baš kao što je bilo i prošle sezone. Ova staza je ujedno i jako opasna pa su se u posljednjih 30 godina dogodila tri smrtna slučaja, odnosno četiri ako se računaju i prateće serije.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Kako dolazak djeteta promijeni život

Osim što nećete spavati i što ćete potpuno izgubiti slobodno vrijeme posvećeno vama, imati dijete je prekrasna stvar koja će do temelja promIjeniti vaš život ...