Tyra Banks

0

Svoju uspješnu manekensku karijeru prekrasna Tyra je zamjenila jednako uspješnom producentskom

 

7.9

Datum rođenja: 4. prosinac 1973., Mjesto rođenja: Ingelwood, SAD, Website: instagram.com/tyrabanks

 

Za veliku većinu modela ulazak u 30-te znači suočavanje s problemima. Konstantna glad za novim licima, i navala mladih djevojka, znači da ih se već tada smatra prestarima za posao. U novonastaloj situaciji mali postotak, nekada slavnih, manekenki uspije ostvariti novu karijeru, i zahvaljujući svom imenu prebaciti se na nove poslova i na nova tržišta. Srećom, Tyra Banks je jedna od njih. U svojim ranim 40-tim godinama, manekenska karijera je daleko iza nje, a atraktivna Banks je danas možda čak i uspješnija nego kada je šetala pistama kao Victorijin anđeo.

A iz doba manekenstva, muškarci je se sjećao kao ženu savršenog tijela i životinjske privlačnosti. Bog ju je obdario oblinama za kojima su žudili (i još uvijek žude) muškarci širom svijeta. Bilo je to vrijeme kada manekenke nisu izgledali kao kosturi, već su se tražile djevojke s oblinama. Tyraine grudi su bile toliko savršene da su se u emisije na TV-u pozivali plastični kirurzi da potvrde jesu li prirodne. I da, Tyrine petice su itekako prirodne. A što je još važnije, Tyra je itekako ponosna na svoje obline pa je tako više puta izjavila da crnkinje nemaju problema sa svojim tijelima kao bijelkinje, jer vole svoje obline zato što crnci vole velike guze!

Tyra je uspjela iskoristiti svoje ime i manekensku karijeru i nakon osnivanja svoje producentske kuće Tyinc. Upravo je Tyra osmislila reality show Americas Next Top Model, čiju smo hrvatsku verziju gledali prije nekoliko godina na RTL-u, a Banks je i sama producirala nekoliko filmova, a i sama se okušala kao glumica u serijama i filmovima poput Princa od Bel Aira, Felicity, Coyote Ugly ili Halloween: Uskrsnuće. Svestrana žena, zar ne?

 

BIOGRAFIJA 

Danas je nezamisliov da je Tyra sve do sredine Srednje škole bila neugledna mršavica koja bi trčala majci plačući zbog zadirkivanja u školi. A tada se odjednom udebljala, počela je vježbati te se pretvorila u pravu ljepoticu kojoj su zavidjeli svi u školi. Tyra je dobila na samopouzdanju pa je odlučila postati model. Nakon što su je odbila četiri agencije, jer nisu smatrale da je fotogenična, Tyra je u 17. godini potpisala za Elite Model Management, te je vrlo brzo nakon toga nosila revije za Ralpha Laurena i Chanel na modnim pistama Pariza! Bio je to samo početak nevjerojatnog uzleta pa je Tyra vrlo brzo postala jedan od najtraženiih modela na svijetu! Nosila je revije po Londonu, Milanu, Nw Yorku, pozirala za sve najvažnije časopise poput Voguea i ELLE, postala model Victoria’s Secreta te prva crnkija na naslovnici Sports Illustrateda. Svoju manekenksu karijeru je završila ranije nego druge kolegice – u svojoj 32. godini, catwalkom na Victoria’s Secret Fashion Showu!

Međutim, Tyra nije sjedala prekriženih ruku. Već se za vrijeme manekenske karijere okušala kao glumica u serijama, a tada je odlučila osnovati vlastitu producentsku tvrtku s kojom je pokrenula danas dobro poznati America’s Next Top Model u kojem je bila producent, voditelj i glavni član žirija! Nedugo nakon toga pokrenula je i uspješan talk show Tyra Banks Show.

Posljednjih godina, Tyra se ostavila glume i potpuno se posvetila širenju svoje glavne uzdanice America’s Next Top Modela svugdje po svijetu, pa je njezin show imao do sada 57 lokalnih verzija rađenih po Tyrinoj licenci!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

4 najveće greške kod treninga prsa

Jedan od najuspješnijih bodybulidera današnjice, Dennis Wolf, nam daje par savjeta   Dennis Wolf je jedan od najuspješnijih bodybuildera današnjice i vjerojatno jedini je čovjek ...