Nije ga dovoljno samo uliti – naučite pravi način serviranja bijelog vina
Serviranje vina ima svoja pravila i kulturu, a način serviranja vina, pa tako i bijelog, se razvijao tijekom godina. Kako se kao pravi muškarac trudite biti što bolji, danas naučite kao se ipsravno servira bijelo vino, jer nije dovoljno samo uzeti bocu i uliti ga u čaše vaših gostiju.
Prije svega, potrebno je vino, koje se nalazi u posudi s ledom, predstaviti gostu. I to ne samo vizualno, već iskoristimo priliku da vino i predstavimo – naziv vina, godina berbe, kao i osobine vina. Vino se nakon toga otvara, i to pred gostom. Čep pažljivo izvadimo i diskretno pomirišemo kako ne bi, u slučaju da čep ima neugodan miris, kvarno vino poslužili našim gostima. Ukoliko je sve u redu manju količinu vina ulijemo gostima u čaše kako bi ga mogli degustirati, i tek nakon toga, ukoliko su zadovoljni, uljevamo dostatnu količinu vina u čaše.
Ne zaboravimo niti da se bijelo vino servira temperature 8-14 stupnjeva.
No comments