Ponašanja muškaraca koja nas živciraju

0

Devet ponašanja muškaraca koji misle da će ispasti pravi alfa mužjaci, a u biti postaju smiješni

 

„Vremena kada su muškarci bili muškarčine, koji su mijenjali djevojke na dnevnoj bazi su prošla, današnje prave muškarčine ne misle samo na sebe, niti varaju djevojke“

 

GASIRANJE

Koliko vam se puta dogodilo da ste na semaforu a do vas bijesna zvijer koja za volanom ima vozača željnog da cijeli svijet zna da je „pila“ njegova. Dodavanje gasa, odnosno turiranje, sve dok se ne pojavi žuto, a tada nagli start uz obavezno cviljenje nesretnih guma. Zar smo na utrci Formule 1? U prometu sudjeluju i drugi vozači koji nažalost mogu postati nedužne žrtve zbog ponašanja pojedinaca željnih pažnje. Jeste li ikada (ukoliko ste jedan od takvih) promislili koliko je obitelji ostalo bez voljenih zbog takvog ponašanja?

 

GLASNI GOVOR

Još jedan način za privlačenje pozornosti je kada se trudite da svi čuju što govorite. Nažalost, neki misle da su centar svijeta, da je njihova priča najvažnija te da svi moraju čuti njihove mudre izreke. Ono što nam nikada neće biti jasno jest kako ne primjete da većinu takvo ponašanje iritira? Pogotovo pripadnice ljepšeg spola… barem onih koje imaju inteligenciju iznad donje granice…

 

HVALJENJE PREVARAMA

Već hvalisanje kako su odvukli u krevet ovu i onu je prilično iritantno, ali kada se time hvale muškarci koji imaju djevojke, stvari postaju još gore. Vremena kada su muškarci bili muškarčine koji su mijenjali djevojke na dnevnoj bazi su prošla, današnje prave muškarčine ne misle samo na sebe, niti varaju djevojke. Ako im se trenutna djevojka ne sviđa, pravi muškarac će imati m..a da joj reče – ovo ne ide.

 

FLERT SA ZAUZETOM DJEVOJKOM

Svi smo se našli u situaciji kada ste vidjeli da netko flerta s našom djevojkom. Ok, primjetili ste i, nadamo se, niste dopustili ljubomori da vas izjede već ste sve shvatili kao kompliment. Vjerojatno ste se našli i na drugoj strani – kada ste se vi nabacivali zauzetoj djevojci, sve dok se nije pojavio njezin dečko. Nadamo se da ste tad prekinuli s flertom jer nikada, ali baš nikada, nemojte nastaviti flert kada saznate da je djevojka zauzeta. I zapamtite – nema ništa jadnije i podlije od nabacivanja zauzetoj djevojci, bilo u stvarnosti, bilo preko Facebooka. To je prilično uvredljivo za dečka te djevojke, a vi ispadate – kreten.

 

ZEZANCIJA BEZ GRANICA

Mi smo muškarci, i u krvi nam je da zezamo, pogotovo prijatelje. Imate prijatelja koji je dobio koji kilogram viška? Naravno da ćete se našaliti na taj račun. Prijatelj vam je počeo gubiti kosu? Sigurno da ćete glumiti da vam služi kao ogledalo! Međutim, za sve postoji granica koja se nikako ne smije preći i ne postoji opravdanje za uništavanje samopouzdanja drugoj osobi. Postoji vrijeme za šalu, i postoji vrijeme kada treba ušutati.

 

PAMETOVANJE

Svi se mi ne razumijemo u puno stvari, ali se zato smatramo da smo specijalisti za (barem) jednu stvar. I to je u redu. Ali problem nastaje kada pojedinci (a uvijek se nađe netko) počnu drugima filozofirati o tim stvarima u koje se razumiju. Dođu vam prijatelji na pivu i utakmicu, a jedan od njih počne filozofirati zašto baš ta piva ne valja, a druga je dosta bolja. Ili vam počne soliti pamet o tome kako TV na kojem gledate utakmicu nije dovoljno dobar jer nema „to i to“.

 

ZAPOČINJANJE RAZGOVORA U WC-U

Zašto svi muškarci čitaju novine na WC-u? Zato što je to mjesto u kojem žele (i moraju) imati malo mira. Tako je i u WC-u bara, restorana ili kina u koje ste izašli. Želite se olakšati i nastaviti priču s društvom. Zadnje što želite jest da vam netko kraj vas započinje priču, pogotovo ako je to kukanje o njegovom radnom danu, djevojci koja ga gnjavi i slično. Spomenimo i da je nepisano pravilo da ne koristite pisoar odmah do onoga koji ga služi, nego idući, ako je moguće.

 

IZBJEGAVANJE PRIJATELJA RADI DJEVOJKE

Djevojke treba poštovati i voljeti. Ako vam ne odgovaraju, uvijek možete izaći iz veze – barem tako rade pravi muškarci. Ali, ako ste naišli na djevojku koja vam odgovara to ne znači da trebate zaboraviti svoje prijatelje. Prijatelji su tu cijeli život – od najranijih dana do kraja života, i nikako ih ne smijete zapostavljati. U redu je da vam je vaša bolja polovica na prvom mjestu, ali izbjegavanje izlazaka s prijateljima zbog djevojke je nedopustivo.

 

GLUMA PRED DJEVOJKAMA

Svi smo bili svjedoci te situacije. Sjedite i pričate s prijateljem(ima) o tome kako je Dinamo nikad gori, kako Milanović vodi Hrvatsku u propast, kako je Iva Jerković još uvijek seksi, ili čak o tome kako ste sinoć igrali Playstation do ranih jutarnjih sati, kad odjednom uđe zgodna djevojka. U sekundi priča se mijenja i spominje se svaki poznatiji prijatelj, trbuh se uvlači, mišići napinju, glas postaje dublji dok debeli novčanik i najnoviji smartphone zauzimaju vidljivo mjesto na stolu. Zašto? Ali zašto? Ovakvi pokušaji najčešće ispadaju jadno i smiješno, pogotovo ako pokušava impresionirati neku djevojku koju dobro znate.   

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments