Žene privlače narcisoidni muškarci

0

Nova studija je uništila sve nade onima koji se smatraju dobrim dečkima

 

Uobičajeno je mišljenje da izgleda da žene vole kretene, a među onim negativnim stvarima koje takvi muškarci imaju je i narcisoidnost. Ipak, uvijek se smatralo da dobri muškarci imaju svoju šansu jer se nakon nekog vremena djevojke ipak opamete i ostatak života provedu uz princa na bijelom konju, muškarca koji je oličenje dobrote i poštenja.

Nažalost, posljednja studija je potvrdila prvu teoriju, da žene privlače narcisoidne osobe, a poništila drugu – da će dobri muškarci u konačnici ipak dočekati svoju priliku. Naime, na Hartpury Collegeu u Velikoj Britaniji je napravljenjo istraživanje na djevojkama i ženama između 18 i 38 godina kojima je bilo prvo postavljeno pitanje žele li se udati u nekom skorijem razdoblju, drugo koliko su imali partnera u posljednjih nekoliko godina, a treće smatraju li narcisoidnost privlačnom (pri tom ocjenjujući privlačnost ocjenom 1-5).

Iznenađenje ipak nije bilo da žene većinom narcisoidnost smatraju privlačnom osobinom kod muškaraca, ali je bilo veliko iznenađenje da je postotak znatno veći kod onih koje su se izjasnile da se žele što prije udati, a pogotovo kod onih koje su imale veći broj partnera (čak njih 7,5% je izjavilo da je imalo 20 partnera i više u posljednje tri godine!?).

Zaključak studije je da djevojke i žene vide narcisoidnost kao osobinu nečega što one smatraju pravim muškarcem, a ona će im biti privlačna čak i ako su već bile u vezi s takvim muškarcem, čak i onda kada su im iskustva iz te veze negativna!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Recenzija serije: Revolucija

Serija koja je puno obećavala ali je rezultat u potpunosti izostao     INFO Uloge: Billy Burke, Tracy Spiridakos, Giancarlo Esposito, Zak Orth, David Lyons, ...