Zašto su visokointezivni treninzi dobri?

0

Visokointezivni treninzi, koji kombiniraju kardio i vježbe izdržljivosti, su sve popularniji – i to s razlogom. Ova vrsta treninga, koja se izvodi punim intezitetom u kratkom vremenu i bez odmora, ima puno prednosti u odnosu na klasičan način treniranja. Koje su to prednosti’ Pročitajte dalje.

Brže sagorijevanje kalorija. Visokointezivni treninzi znače veći napor, a veći napor traži povećanje količine kisika u tijelu. Kada se količina kisika u tijelu poveća doći će i do bržeg i jačeg procesa topljenja masnih naslaga. I ne samo ti, nego će potražnja za kisikom ostati i po završetku treninga pa će se masne naslage topiti još dugo nakon što završite trening.

Ubrzavanje metabolizma. Znate li što još utječe na brzinu topljenja masnih naslaga? Metabolizam! Brzina metabolizma se odražava na kompletno zdravlje organizma, a tijelo bez masnih naslaga će biti zdravije od onog s naslagama. Istraživanja su pokazala da čak 48 sati nakon treninga metabolizam radi ubrzano. Dakle, puna dva dana nakon treninga će se topiti vaše masne naslage!

Veća učinkovitost. Visokointezivni treninzi, kao kombinacija aerobnih i anaerobnih vježbi, osim što povećavaju potrebu za kisikom, ujedno i utječu na izgradnju mišića. Ove vježbe tako ojačavaju tijelo, ali i povećavaju izdržljivost. Samo 30 minuta visokointezivnog treninga tjedno ima isti učinak kao i 60 minuta izvođenja kardio vježbi!

Povećanje lučenja hormona rasta. Visokointezivni treninzi prirodno jačaju proizvodnju hormona rasta koji je jako važan za učinkovitije topljenje masnih naslaga i ubrzanje rasta mišića. Bez hormona rasta je nemoguće istopiti masne naslage te ujedno zadržati mišiće, a znanstvenici su izračunali da se hormon rasta povećano luči i do 24 sata nakon treninga!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments