Zašto ne volimo Armstronga?

0

Osim, naravno, varanja dopingom, postoji još razloga zašto je Armstrong omražen

 

„Nakon što je u njegovoj borbi protiv opake bolesti cijelo vrijeme bila njegova supruga Kristin, koja je istovremeno podizala njihovu djecu, Armstrong je 2003. odlučio da kao velika zvijezda zaslužuje slavniju ženu uz sebe“

 

TKO VOLI VARALICE?

Lance Armstrong razočarao je svoje fanove, cijeli biciklistički svijet i organizatore Tour de Francea čiji je pobjednik bio čak sedam puta. Smatran je velikanom u rangu Michaela Jordana i Waynea Gretzkyog a na kraju je ispao veća varalica i od Bena Johnsona. Armstrong je vjerojatno najtestiraniji sportaš svih vremena, međutim unatoč tome u krvi mu ništa nije dokazano. Što to znači? To znači da je dobro znao što radi i da je koristio krvi doping. Zbog toga je bijes svih nakon priznanja još veći. Prvotno je optužen samo na osnovu svjedočanstava što je davalo neku nadu da nije kriv, ali nakon priznanja više nema sumnje.

 

HTIO BI SE VRATITI

Sve one izjave da nije kriv, te da odustaje od borbe za dokazivanjem nevinosti jer je umoran sada su još jači šamar. Čovjeku koji je svijesno uzimao doping koji se ne može dokazati u krvi i koji je varao svijet punih deset godina istovremeno se predstavljajući velikanom, definitivno nije mjesto u sportu. Iako su ankete pokazale da su mu Amerikanci spremni oprostiti, ostatak svijeta definitivno nije. Uostalom, Amerikanci su uvijek padali na suze i priznanja u oprah showu.

 

MJENJA ŽENE KAO ČARAPE

Dobro, mjenja ih i George Clooney pa mu nitko ne zamjera. Ali Lance to radi na prilično podmukao način. Nakon što je u njegovoj borbi protiv opake bolesti cijelo vrijeme bila njegova supruga Kristin, koja je istovremeno podizala njihovu djecu, Armstrong je 2003. odlučio da kao velika zvijezda zaslužuje slavniju ženu uz sebe pa se rastavio i odmah nakon toga počeo izlaziti s Sheryl Crow. Naravno, ni veza sa Sheryl Crow nije potrajala jer je, prema njegovim riječima, htjela da imaju dijete na što on nije htio pristati. međutim, već s idućom djevojkom Annom Hansen je dobio dijete. Toliko o dosljednosti.

 

HTIO JE BITI GUVERNER

Kad već može Schwarzenegger može bilo tko zar ne? Tako je mislio i Lance pa je najavio svoju namjeru da se kandidira za guvernera Teksasa. Međutim, za razliku od Arnieja, i svojevremeno Charlesa Barkleya koji je htio biti guverner Arizone, Armstrongova najava je samo izazvala podsmjehe. Armstrong na kraju nikada više nije spominjao svoju eventualnu političku karijeru.

 

MEDIJIMA SE OBRAĆAO PREKO SVOJIH PROFILA

Kada su mediji pisali o njemu kao heroju koji je pobjedio zloćudnu bolest, ili kada su ga slikavali po različitim dobrotvornim događanjima, Armstrong se trudio da je prisutan svaki dan. Međutim, kada se prvi put poteglo pitanje dopinga Lance je isti sekund objavio silentio stampa. Umjesto toga, za obraćanje medijima je koristio svoj Twitter profil. Sada, kada je doveden pred zid odlučio je sve priznati „srcedrpateljskim“ pokajanjem u emisjiji koju gleda svaka kućanica. Mediji su mu dobri kada mu trebaju.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments