Zašto ne probate tantrički seks?

0

Svakodnevna jurnjava nam dovodi do nakupljanja stresa, a jedan od najboljih načina za rješavanje stresa je seks – i to tantrički!

 

„Bez obzira na definiciju, težište tantričkog vođenja ljubavi je na iskrenoj i otvorenoj komunikaciji i stvaranje intimnosti među partnerima prije samog seksualnog čina. Iako neki tvrde da je seks najbolji kad je žestok i bez osjećaja, tantra je potpuna suprotnost tomu“

 

Posljednje Durexovo istraživanje o seksualnim navikama Hrvata pokazalo je da je izvanbračnu aferu priznalo 17%, a seksualno iskustvo za jednu noć imalo je 50% ispitanika. Seks u troje probalo je 12% ispitanika, analni seks 50%, dok tantrički seks samo 4% Hrvata. Iako je većina upoznata s pojmom tantričkog seksa, mali postotak onih koji su ga i pokušali objašnjava se nedostatkom vremena. A vrijeme je upravo ono što je za kvalitetan tantrički sekspotrebno.

Tantrički seks uključuje dodirivanje, meditaciju, disanje i, naravno, orgazme. Ova vrsta seksa kombinira principe joge i meditacije kako bi spojio seks i duhovnost. Umijeće tantričkog seksa potječe iz drevnih hinduističkih i budističkih tekstova starih i do 26 stoljeća. Ipak, učenje Tantre ne poseduje nikakva jasna pojašnjenja o svome porijeklu. Bez obzira na definiciju, težište tantričkog vođenja ljubavi je na iskrenoj i otvorenoj komunikaciji i stvaranje intimnosti među partnerima prije samog seksualnog čina. Iako neki tvrde da je seks najbolji kad je žestok i bez osjećaja, tantra je potpuna suprotnost tomu. Ukoliko nemate partnera s kojim ste emocionalno bliski tada tantrički seks neće postići puni efekt.

Dakle, najprije se razvijaju vještine produbljivanja intime, a tek nakon toga se vodi ljubav u kojoj praktikanti tantre uživaju satima. U korijenu tantričkog umijeća vođenja ljubavi nalazi se kontrola ejakulacije koja je bitna za držanje protočnosti orgazmičke energije. Pojednostavljeno, muškarci moraju naučiti odgoditi orgazam, dok kod žena to nije nužno jer su one multiorgazmičke (kod većine muškaraca nakon orgazma dolazi do ‘pražnjenja’, odnosno do pada energije, a cilj je ‘uhvatiti’ seksualnu energiju na vrhuncu i usmjeriti je prema željenom cilju).

Međutim, nemojte da vas ovaj uvod preplaši, tantrički sex je lakši nego što mislite! Dobra vijest je da tantrički seks nije orijentiran prema nekom cilju, što znači da ne trebate puno učiti to što biste morali znati. Trik je u stvari da se prestanete koncentrirati na orgazam i  da se umjesto toga usredotočite sam užitak predigre, učinite je što senzualnijom i dužom, prije nego se konačno prepustite vrhuncu. To je, naravno, lakše reći nego učiniti zbog toga stručnjaci za tantrički seks kako bi odgodili orgazam koriste razne metode, uključujući meditativne tehnike, kontrolu disanja i masažu.

Dakle, što učiniti? Počnite s prigušivanjem svjetala i isključivanjem iz ostatka svijeta. Izuzetno je važno da se opustite i pustite da energija teče vašim tijelom, tantra znači energiju koja se kreće kroz tijelo, pa stručnjakinja Louise Van Der Velde sugerira „energično protresete svoje udove kako biste se napunili energijom i deblokirali se prije nego što počnete“

Neko vrijeme se držite podalje od kreveta jer bi vas to moglo natjerati na klasični brzinski seks, umjesto toga stavite udobnu deku na pod i legnite jedno uz drugo. Polako se počnite dodirivati, uzimajući si dovoljno vremena da jedno drugom polako istražujete tijelo. 

Eksperimentirajte, isprobajte razne dodire, čvrstu masažu, lagani dodir perom ili svilenom maramom, nježno milovanje… Cilj je da probudite i izoštrite osjetila na spor i intenzivan način, tako da se polako krećete prema vrhuncu i obavezno usporite ako se jedno od vas dvoje približi vrhunci. Izvodeći to na pravi način seks i vaš užitak možete produžiti i na nekoliko sati.

U tantri je disanje jako važno i koncentrirajte se na disanje. Udišite kako vaš partner izdahne i obrnuto jer to može pomoći u poboljšanju veza i intimnosti između vas dvoje i pomoći vam da zadržite svoje misli na onom što se događa.

Kod tantre se sve svodi na strpljenje, stoga se naoružajte upravo strpljenjem. I za kvalitetan tantrički seks treba prakse, stoga nemojte odustati ako prvi put ne idržite više od dvadesetak minuta. Pokušajte ponovo jer za tantrički seks treba puno vremena, i trebat će vas dulje vrijeme da se ‘ufurate’ u ovu filozofiju seksa jer smo svi mi naviknuti na ‘zapadnjački seks’ – to znači da očekujemo da seks ima jasan početak, sredinu i kraj.

S praksom možete napredovati i uživati u seksu bez razmišljanja o njegovom završetku, i biti u mogućnosti kontrolirati svoje tijelo, tako da uspijete odgoditi vrhunac i povećati snagu vaših orgazama. Kada jednom uspijete ući ćete u jednu sasvim novu dimenziju i svijet nevjerojatnog užitka.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments