Zašto muškarci vole obline?

0

Istraživanja su pokazala da žena s oblinama pogađa mozak muškarca poput droge!

 

Nije tajna da muškarci vole žene s oblinama. Još od prapovijesnih vremena pa do danas, od skulptura do pjesama, žene s oblinama su bile obožavane. Bilo da je riječ o velikim grudima, guzi ili bokovima, muškarci više vole žene s „malo mesa“ nego mršavice s modnih pista.

Da ne bi ostalo sve na pretpostavkama znanstvenici su odlučili sve dokazati. Znanstvenici s Sveučilišta u Austinu u Texasu su dokazali da žene s oblinama pogađaju mozak muškarca poput droge! Grupi muškaraca su pokazane slike golih ženskih tijela a moždani valovi su doslovno poludili kada bi na slici bila žena s oblinama. Pri tome ne mislimo samo na grudi, već i lijepo zaobljene guze kao i šire bokove. Istraživači su nakon toga pokazali slike istih žena prije i nakon plastičnih operacija. Niti jedna žena sa slika nije izgubila kilograme već su im obline nakon zahvata bile bolje definirane. Naravno, na tako definirane obline su muškarci više reagirali!

Istraživanja u različitim kulturama su također pokazala da svi vole uži pas i šire bokove, bez obzira na težinu. Odnos 90-60-90 je univerzalan za želje muškaraca širom svijeta, iako će svi radije preferirati 120-90-120!

Antropolozi će za sve pokušati naći objašnjenje u evoluciji. Prema nijma, obline su uvijek predstavljale zdravlje, mladost i sposobnost za reprodukciju. Ako se samo pogledaju skulture različitih Božica plodnosti, sve odreda su sa bujnim grudima i guzama! Dakle, žudnja muškaraca prema izraženim oblinama datira još od pećinskih ljudi, i korjene ima u želji za reprodukcijom.

Ali, pazite sad ovo. Steven Gaulin sa Sveučilišta u Californiji smatra da žene s oblinama rađaju pametniju djecu! Gaulin smatra da se u bokovima i pasu nalazi najviše omega 3 masnih kiselina koje pomažu i majčinom i djetetovom mozgu tijekom trudnoće! Dakle, ne samo da će dijete biti pametnije nego će i žena biti pametnija tijekom devet mjeseci.

Međutim, unatoč ovoj zanimljivoj teoriji i objašnjenjima antropologa činjenica je da ne vole svi muškarci obline. Iako u manjem broju, neki muškarci vole i manekenski ti žena. I tu su ponovo znanstvenici da klasificiraju muškarce. Tako su zaključili da muškarci koji preferiraju obline više izlaze, vole fizičke aktivnosti i čitaju sportske magazine. S druge strane, muškarci koji vole manje grudi i manje oblina u prosjeku zarađuju više novca, dolaze iz veće socijalne klase i više su pod utjecajem mode.

Na kraju, u stvarnom životu ipak se sve svodi na osobne ukuse. Znanost je tu da objašnjava ali nama objašnjenja nisu ni potrebna. Ili volite obline, ili ne. Zar ne?

 

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Najopasniji psihopati s TV ekrana

Moramo priznati da negativci psihopati serijama daju dodatni čar, a mi vam donosimo sedam onih najopasnijih   „Koliko je Joffrey bio omražen najbolje govori podatak ...