Zašto bi trebali gledati Gotham?

0

Gotham nije tipična serija o superjunacima iako je prepuna superjunaka i negativaca

 

„Kao što je bilo najavljeno, serija se ne vrti oko samog Batmana, već najviše oko detektiva Jamesa Gordona koji pokušava spasiti Gotham od korumpiranosti i kriminala“

 

JAMES GORDON

Prije početka serije svi su se pitali može li detektiv James Gordon biti dovoljno jak da na svojim leđima nosi teret serije u kojoj će se pojavljivati toliko kasnije izuzetno važnih likova iz Batmanovih serijala. Razloga za zabrinutost na kraju nije bilo jer se Gordon pokazao likom kojeg ćete brzo zavoljeti, koji ima svoju karizmu i kojeg tako dobro utjelovljuje Ben McKenzie, glumac koji je svoj glas posudio Batmanu u animiranom Batman: Year One.

 

SVI LIKOVI IZ BATMANOVA SVIJETA SU TU

Kao što je bilo najavljeno, serija se ne vrti oko samog Batmana, već najviše oko detektiva Jamesa Gordona koji pokušava spasiti Gotham od korumpiranosti i kriminala. BruceWayne još nije postao Batman već je dijete koje je tek izgubilo roditelje, i koje pokušava shvatiti zašto je Gotham takav kakav jest, a Pingvin se tek pretvara u negativca. Osim njega, upo znajemo se i s Edvardom Nygmom koji će kasnije postati Riddler, jedan od najvećih Batmanovih neprijatelja, kratko smo vidjeli Poison Ivy, a producenti su već najavili da će pojavljivanja imati i ostali negativci, uključujući i Jokera. Catwoman je tu, djevojčica bez roditelja koja preživljava na ulici, a Bullock, Gordonov partner iako korumprian još uvijek nije ni prilično korumpiran koliko će biti.

 

GLUMAČKE IZVEDBE

Unatoč tome što se cijeli show vrti oko Jamesa Gordona, show je definitivno ukrao Pingvin, odnosno svojom izvedbom Robin Lord Taylor. Američki glumac je toliko stvoren za ovu izvedbu, a Pingvin toliko uvjerljivo freaky da DeVitova izvedba iz Burtonovog Batmana izgleda smiješno. Fish Mooney, odnosno Jada Pinkett Smith, je još jedan upečatljiv lik kojeg ćete obožavati mrziti, a Donal Logue je našao sredinu između svojih likova iz Sinova anarhije i U kazni do groba.

 

ATMOSFERA GOTHAMA

Joel Schumacher je gotovo uništio Batman franšizu zato što je Gotham iz mračnog Burtonovog ugođaja pretvorio u blještavilo i razvratno šarenilo boja. Nolan je srećom ponovo vratio stvari na svije mjesto, a taj ugođaj je nastavljen i u seriji. Serija ima onaj neki ugođaj krimi filmova serija 70-tih, grad je tmuran, prepun kriminala, pa je i cijela atmosfera serije nekako tmurna – točno onako kakva bi i trebala biti. Tim Burton je sigurno zadovoljan!

 

ZANIMLJIVA PRIČA

Fanovi Batmana i DC-a općenito mogu biti zadovoljni jer serija itekako prati dobro im poznatu radnju, plus u svakoj epizodi kao da se pojavi novi dobro im poznati lik. S toliko likova koje treba uvesti u smislenu priču, postojala je opasnost da Gotham jednostavno bude prenatrpan i užurban, ali umjesto toga ekipa predvođena producentom i scenaristom Brunom Hellerom je napravila odličan posao držeći idealan ritam. Gotham je stoga serija koju ćete gledati s užitkom.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Area 51: 5 stvari biste trebali znati

Najčuvenija, i najtajanstvenija baza na svijetu, svake godine privlači milijune znatiželjnika koji se nadaju da će ugledati vanzemaljce   1. AREA 51 JE NASTALA ZA ...