Zanimljivosti o Izgubljenima koje niste znali

0

Prošle su tri godine od kraja Izgubljenih a o kultno seriji stalno otkrivamo nove zanimljivosti

 

Mjesto „pada“ je izgledalo tako uvjerljivo da su postavljani znakovi da je riječ o filmskoj lokaciji kako se prolaznici ne bi zabrinuli“

 

CHARLIEVA TETOVAŽA JE POSVEĆENA OASISU

Charlie je prvotno trebao biti duplo stariji, ali kada su na audiciji upoznali Dominica Monaghana, producenti su prekrojili scenarij, pa je i imaginarni band Drive Shaft promjenio stil galzbe. Jeste li primjetili velike sličnosti između Drive Shafta i Oasisa? U stilu glazbe, u dva brata koja su u sukobu? Čak i Charlie ima tetovažu „Living is easy with eyes closed“ što je citati iz Oasisove pjesme Strawberry Fields Forever. Naravno, Charlieva tetovaža je stvarna tetovaža glumca Monaghana.

 

ZRAKOPLOV JE RASTAVLJEN I SASTAVLJEN ZA POTREBE SNIMANJA

Pilot Izgubljenih je imao budget od 10 milijuna dolara, od kojih je većina pošla na specijalne efekte i scenu. Rezultat svega je fenomenalni pilot koji je oduševio gledatelje, a specijalni efekti i danas izgledaju odlično. Producenti su od početka inzistirali na detaljima pa tako za olupinu zrakoplova nisu korištene makete, već stvarni zrakoplov koji je kupljen, rastavljen na dijelove, te sastavljen na otoku. Mjesto „pada“ je izgledalo tako uvjerljivo da su postavljani znakovi da je riječ o filmskoj lokaciji kako se prolaznici ne bi zabrinuli!

 

MICHAEL KEATON JE TREBAO BITI JACK

Malo je poznato da je Matthew Fox dobio glavnu ulogu nakon što je Michael Keaton odustao. Ali, prvotno je zamišljeno da Jack bude samo minorni lik koji će poginuti odmah u pilot epizodi. Nakon što su se odlučili za Keatona producenti su shvatili da bi reakcija fanova na brzu smrt lika kojeg glumi Keaton mogla biti negativna, pa su ga tako pretvorili u vođu „čopora“. Keatonu se ipak ta ideja nije svidjela, jer se nije htio vezati za dugotrajnu seriju pa je od svega odustao. Srećom, reći ćemo.

 

KATEINA ULOGA JE TREBALA BITI GLAVNA

Zbog promjene plana s likom Jacka, potpuno se promjenila i uloga Kate u cijeloj seriji. Originalno je baš ona trebala biti glavna među preživjelim, ali je nakon otkaza Keatona Jack dobio ulogu predvodnika. Kate je stoga „degradirana“ te joj je dodana cijela priča s kriminalom. Da je Kate ostala kao predvodnik, njezina priča je bila zamišljena slično onoj koja je kasnije dodjeljena Rose. Putovala je na putovanje sa suprugom koji je ostao u repnoj sekciji zrakoplova.

 

IZGUBLJENI NISU U POTPUNOSTI DIJELO J.J. ABRAMSA

Jedan od najtraženijih ljudi u Hollywoodu danas je J.J. Abrams, a na spomen ovog genijalca prva asocijacija će uvijek biti Izgubljeni. Međutim, Izgubljeni su dosta manje njegovi nego Zvjezdane staze, Super 8 ili Alias. J.J. Abrams je došao na ideju o seriji koja bi bila kombinacija Brodoloma života i Gospodara muha, ali je za pisanje, i razradu cijele serije doveo Damona Lindelofa. Abrams je još režirao pilot epizodu i to je to!

 

PREMIJERA DRUGE SEZONE JE NAJGLEDANIJA EPIZODA

Serije uvijek najviše ovise o premijerama i finalima sezona, tako je bilo i s Izgubljenima. Najgledanija epizoda, čak 23 milijuna gledatelja, je premijera druge sezone, što je tri milijuna više nego finale prve sezone. Izgubljeni su tada bili na vrhuncu, a ako ste zaboravili prva sezona je završila otkrivanjem bunkera na otoku, i pogledima Lockea i Jacka u dubinu. Takav završetak je jednostavno mamio na nestrpljivo iščekivanje nastavka pa rekod premijere druge sezone i ne treba čuditi.

 

DHARMA JE POVEZANA S NAPADOM U CLOVERFIELDU

Dharmin logo je svaki gledatelj Izgubljenih jednostavno morao dobro upamtiti jer se pojavljuje gotovo svugdje – od bunker,a limenk s hranom, alatu, pa čak i na morskim psima koji su napali Sawyera i Jina. Neki su kunu da su ga čak vidjeli i na olupini zrkoplova u pilotu ali izgleda da su ga vidjeli samo oni. Kakve veze imaju Izgubljeni s Cloverfieldom? J.J. Abrams je osmislio Izgubljene i producirao Cloverfield, ali veza postoji i na prvom kadru. U trenutku se pojavljuje Dharmin logo! Je li Dharma stvorila čudovište koje je razorilo svijet?

 

POSVEĆENOST DETALJIMA JE NEVJEROJATNA

Od samog početka, posvećenost detaljima u seriji je bila nevjerojatna. To je vjerojatno najbolje došlo u epizodi druge sezone u kojoj Ana Lucia pomaže Christianu Shephardu u Australiji pronaći kćer Claire. Scena je uspješno smiljena ali su tek u produkciji shvatili da Ana Lucia vozi američki automobil u kojem je volan na lijevoj strani. Iako velika većina ne bi primjetila nelogičnost scene, producenti su odlučili scenu izbaciti!

 

JEDNA POVEZANOST NIJE PRIMJEĆENA

U Izgubljenim su doslovno svi likovi međusobno povezani i susreli su se, a da nisu ni primjetili, i prije ukrcavanja na let Oceanica 815. Tijekom sezona vidjeli smo da su pojedini likovi imali susrete sa svim drugim likovima, i fanovi su to primjetili. To je i bila bit cijele serija zbog koje su se pogađali krajevi serije i objašnjenja za sve. Ali nitko, ili malo tko, je primjetio da je doktor koji je Jacka obavjestio o smrti oca već bio u seriji, i to u pilotu gdje se pojavio samo kratko. Nakon ta dva pojavljivanja taj se lik više nije nikada pojavio. Je li to bilo namjerno ili su producenti napravili pogrešku?

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Recenzija: Nestala

David Fincher se vratio novim mračnim trilerom koji donosi stalne preokrete     Kada smo vidjeli prvi trailer kojim je najavljen triler Nestala, sve je ...