Za koga navijati večeras?

0

Večeras je dugoočekivani revanš između Mayweathera i Maidane, a evo razloga zašto bi trebali navijati za Pretty Boya ili El China

 

„Dok se Mayweather voli hvaliti svojim bogatstvom, Maidana je potpuna suprotnost“

 

ZAŠTO NAVIJATI ZA MAYWEATHERA?

 

Mayweather 

1. JEDAN OD NAJVEĆIH SVIH VREMENA

Voljeli ga ili ne, Mayweather je jedan od najvećih, i baš kao što su bili Michael Jordan, Pele ili Wayne Gretzky, jedan kakav se rađa u generaciji. Njegov stil boksanja je tehnički besprijekoran, a s 37 godina je u snazi kao i prije 15 godina. Mayweatherove borbe je uvijek užitak gledati, a s obzirom na njegove godine nećemo ga moći još dugo gledati u ringu – stoga treba uživati u svakoj sekundi njegovih borbi.

 

2. SVIJET VOLI POBJEDNIKE

Mayweather je neporaženi prvak. Točka. I koliko god ga neki optuživali za izbjegavanje borbe s Paquiaom, Mayweather je imao dovoljno protivnika da dokaže da je trenutno najbolji, čak i bez te borbe s Paquiaom koju su svi priželjkivali. Njegov stil je besprijekoran, nikada ne boksa vruće glave, ne srlja… 46-0 nije moglo doći slučajno!

 

3. OSVETA JE SLATKA

Prvu borbu je Mayweather dobio ocjenama sudaca 116-112, 117-111 i 114-114. Gledajući ocjene rekli bi da je bilo uvjerljivo. Ali nije, tj- barem su tako fanovi širom svijeta vidjeli borbu. I mnogi će reći da je Maidana čak zaslužio pobjedu. Mayweather je stoga i pružio priliku za revanš, jer želi „začepiti gubicu (njegove riječi) svima koji su izrazili sumnju u njegovu pobjedu.

 

ZAŠTO NAVIJATI ZA MAIDANU?

 

Miadana 

1. MAYWEATHER JE NEGATIVAC

Mayweather obožava trash talking, pri čemu često nabacuje i rasističke komentare. Obožava se hvaliti svojim bogatstvom – privatnim zrakoplovima, skupocjenim automobilima, a najdraže mu se slikati sa snopom novčanica. Dodajmo da mu je pratnja u ringu često i Justin Bieber, i ne treba vas čuditi što ga toliko ljudi ne može podnjeti.

 

2. SVIJET VOLI SKROMNE PRVAKE

Dok se Mayweather voli hvaliti svojim bogatstvom, Maidana je potpuna suprotnost. I čak i da postane prvak, i bude okupan u novcu, Maidana bi se teško promijenio. Skromni boksač iz Santa Fea se i dan danas vozi u KIA-i, a umjesto da odsjeda u skupocjenim hotelima poput Hiltona ili Ritza, Maidana će radije izabrati manji hotle ili čak motel!? Kako ga ne voljeti?

 

3. TKO NE VOLI PRIČU O AUTSAJDERIMA?

Unatoč odličnoj predstavi u prvoj borbi, Maidani kladionice ponovo nedaju dobre šanse te ćete na jednu kunu dobiti čak šet ukoliko se odlučite kladiti na Argentinca. Još veći omjer je bio i prije prve borbe. Maidana odlazi iz malog rudarskog mjesta s 5.000 stanovnika, u kojem je već sad heroj. I baš kao što ste u prvom Rockyju navijali za talijanskog pastuha, tako bi i sada trebali za El China!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Jeste li ovisni o svom smartphoneu?

Postoji čak i izraz za strah od neimanja mobilnog telefona – nomofobija   Moderni pametni mobilni uređaji poput smartphonea mogu biti odličan alat jer pružaju ...