Vrhunski 15-minutni trening s girjama

0

Ukoliko želite postići brze rezultate trening s girjama je idealan izbor

 

„Girja ples, kako ovu vrstu treninga nazivaju stručnjaci, vam ubrzava metabolizam i u kratkom vremenu donosi veće mišiće“

 

Ako želite postići brze rezultate tada je intezivni 15 minutni trening s girjama idealno rješenje. Girje su odlično pomagalo u teretani jer vam jedinstveni oblik omogućuje da lako prelazite s jedne vježbe na drugu bez spuštanja sprave. Girja ples, kako ovu vrstu treninga nazivaju stručnjaci, vam ubrzava metabolizam i u kratkom vremenu donosi veće mišiće.

Girja ples se radi po principu piramide, tako da počnete s po jednim ponavljanjem svake vježbe bez pauze, radeći ih desnom stranom. Nakon toga radite po dva ponavljanja svake vježbe, pa tri, četiri i pet ponavljanja, sve bez pauze, nakon čega odmarate dva minuta prije nego piramidu ponavljate lijevom stranom.

 

JEDNORUČNI TRZAJ S GIRJOM

Postavite stopala u širini kukova i uhvatite girju desnom rukom koja treba biti opuštena ispred vas. Zamahnite girjom između nogu i u jednom tečnom pokretu podignite je naprijed i prema gore – kada vam girja bude u visini grudi prebacite je iza podlaktice i potisnite iznad glave. Trzja koji radite će angažirati sve mišiće tijela.

 

VJETRENJAČA

Trening nastavljate vježbom kojom će profitirati vaša ramena i core. Dok vam je girja još iznad glave, rotirajte stopala tako da su vam stopala pod kutem od 45 stupnjeva u odnosu na girju. Pomaknite kukovima u desno vodeći računa da vam je lijeva ruka uz lijevu nogu. Kratko se zadržite u toj poziciji te se vratite u početni položaj.

 

JEDNORUČNI PREDNJI ČUČANJ S GIRJOM

Držite girju tako da vam je desni lakat uz tijelo, a girja ispred desnog ramena. Počnite se spuštati u čučanj sve dok vam bedra ne budu pod 90% u odnosu na tlo, nakon čega se počinjete uspravljati. Prednost ove vježbe u odnosu na vježbanje sa šipkom je u tome što vam ova vježba ne opterećuje zglobove koji ostaju u neutralnom položaju.

 

JEDNORUČNI RAMENI POTISAK S GIRJOM

Stanite uspravno na nogama držeći girju kraj ramena. Podignite girju iznad glave te je nakon toga počnite spuštati u početni položaj. Kod izvođenja ove vježbe izuzetno je važno raditi je pravilno kako ne bi ozljedili rame.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Bojite li se ukletih kuća?

Mjesta u svijetu koja su stravičnija od filma Paranormal Activity i koja mogu posjetiti samo oni najhrabriji   „Vrata su sa sama zatvarala i zaključavala, ...