Vježbe kojima trošite više kalorija nego trčanjem

0

Trčanje je zdravo te predstavlja odličnu vježbu, ali ukoliko niste ljubitelj trčanja znajte da čak i bolje rezultate možete postići ovim vježbama

 

1. Zamah girjom. Prema istraživanju Sveučilišta u Wisconsinu ova eksplozivna vježba utječe na velike mišiće glutesa i bedara, te tjera vaše srce u overdrive. Točnije rečeno, u minuti ćete potrošiti 20,2 kalorija dok će vam srce ići na 93% maksimuma.

2. Veslanje na spravi. Ova odlična vježba kojom napreduju vaši mišići ruka, noga i leđa će vam „istopiti“ 377 kalorija tijekom 30 minuta – pokazalo je istraživanje provedeno na Harvardu.

3. Brupees. Jedan burpee (vježba kojom iz stojećeg položaja prelazite u čučanj, pa u sklek i natrag) topi 1,43 kalorije što znači da već sa sedam u minuti možete topiti preko 10 kalorija po minuti. Samo 10 burpeeova odrađenih brzim tempom može potrošiti kalorija koliko i brzi sprint biciklom!

4. Bicikliranje na spravi. Još bolje ukoliko možete voziti pravu biciklu u prirodi, ali već 60 minutni sprint (s maksimum snage) na bicikli u teretani vam može potrošiti 87 kalorija – dokazao je manager Gym Jonesa Rob MacDonald.

5. Preskakanje konopca. Dobro nam poznato preskakanje konopca prosječnim tempom će potrošiti 13 kalorija u minuti. A u odnosu na jogging, ova vježba poboljšava vašu ravnotežu i koordinaciju.

6. Tabata čučnjevi. Vježba u kojem iz čučnjeva prelazite u skok je odlična stvar za topljenje kalorija. 20 sekundi vježbe uz 10 sekundi odmora u prosjeku potroši 13,4 kalorija po minuti. Što je još važnije, udvostručava i brzinu vašeg metabolizma još 30 minuta nakon završetka treninga.

7. Vježba konopom. Battle rope je odlična stvar za sve one koji žele izgubiti kilograme te ujedno izravnati svoj trbuh. Ukoliko spadate u tu grupu znajte da ćete na ovaj način gubiti oko 10 kalorija po minuti.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Kako održavati kosu?

Nekoliko savjeta u vezi pranja, sušenja i oblikovanja vaše kose   Za većinu nas muškaraca održavanje kose se svodi samo na pranje, nanošenje gela i ...