Važnost seksualnih igrica

0

Nedostatak maštovitosti u krevetu često je razlog prevarama, stoga se opustite i eksperimentirajte s različitim igricama

 

„Vi ste bolesnik koji treba detaljni pregled kod zgodne doktorice. Ili ste kriminalac kojeg privodi zgodna policajka“

 

Za one koji se vole igrati važna je promjena – povremene igre daju novi ukus i novu draž ljubavnom odnosu. Seksualne igre mogu biti zabavne i neizmjerno uzbudljive. Na primjer, vi ste bolesnik koji treba detaljni pregled kod zgodne doktorice. Ili ste kriminalac kojeg privodi zgodna policajka.

Ima ljudi koji ne žele učestvovati u igricama u kojima se glumi, jer smatraju da one depersonalizuju seks. Oni vjeruju da se partner predaje iluziji da vodi ljubav sa nekim drugim, što znači da ga njihov normalan spolni život ne zadovoljava. A to je, u stvari, jednostavno otkrivanje neke druge strane partnerove ličnosti. 

Prisnost rađa preziranje – kaže poslovica. Mi bismo prije rekli da često rađa ravnodušnost, ali nesumnjivo je da nepostojanje prisnosti rađa uzbuđenje i davanje partneru uloge na koju nismo navikli, a koja može  seksualno uzbuditi. Jedan kratak komad britanskog pisca Harolda Pintera počinje prizorom u kojem žena ujutru prati muža na posao. Svaka riječ i pokret supruga, sve do obaveznog poljupca u obraz prije rastanka, jest svakodnevna, nepromjenjiva navika, nešto što bračni partneri čine automatski.

Ali, nakon muževog odlaska, žena se sprema za dolazak ljubavnika. Preobražava se u ljubavnicu koja u sobi stvara intimnu atmosferu. U pravi čas stiže i ljubavnik, veseo i strastan, živa suprotnost suprugu koji je otišao. Ali, suština je u tome što je on, u stvari, muž koji se vratio u ulozi ljubavnika. Par vodi ljubav i igra se nastavlja. Ljubavnik odlazi, a na kraju dana vraća se dosadni muž i svakodnevni dosadni život teče dalje. Ovaj komad vrlo upečatljivo pokazuje kako gluma i maštanje mogu biti snažan afrodizijak.

U seksu ima elemenata želje za vladanjem i potčinjavanjem, a često i za nasiljem. Romantični ljubavnici možda ovo ne mogu uskladiti sa svojim nježnim osećanjima. Ali seksualne igre su odličan način da osoba iskaže ove elemente tako da se ne mora poistovjetiti s njima. Nešto slično tome kako se pretvaramo u drugu osobu dok smo u maškarama.

Neki se parovi npr. povremeno igraju napastvovanja. Želja za vladanjem i želja za potčinjavanjem u osnovi su igre robinje. Igre zarobljavanja mogu biti dobar način da par istraži razne vidove svoje seksualnosti, stoga budite maštoviti i eksperimentirajte malo, da ne bi završili kao muž iz kratke pričice.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Arnold Schwarzenegger

Najveća akcijska zvijezda svih vremena se konačno vraća na filmsko platno!     Kada se spomene riječ akcijski film, prva asocijacija je uvijek Arnold Schwarzenegger. ...