Trenirajte kao Jason Statham

0

Jedna od najvećih akcijskih zvijezda današnjice svom tijelu posvećuje šest dana u tjednu

 

„Ako ne želite izgledati napucano kao natjecateljski body builderi, a želite imati istrenirano i izrađeno tijelo, trebali bi se ugledati upravo na Jasona Stathama“

 

Jason Statham je po mnogima jedna od najvećih akcijskih zvijezda današnjice, a fanove (posebno među pripadnicama ljepšeg spola) je stekao i zbog svog macho izgleda. Ono što Stathama izdvaja u odnosu na mnoge akcijske zvijezde jest njegova građa. Stathamu ne pucaju majice od prenapuhanih mišića, ali kada svuče majicu otkriva se nevjerojatna građa na kojoj će mu pozavidjeti svaki muškarac. Ako ne želite izgledati napucano kao natjecateljski body builderi, a želite imati istrenirano i izrađeno tijelo, trebali bi se ugledati upravo na Jasona Stathama. Stoga vam donosimo njegov trening program koji se sastoji od šest uzastopnih dana treninga koji je raspoređen na kardio i treninge snage.

 

DAN 1

Trening počinje zagrijavanjem nakon čega slijede jaki treninzi snage s maksimalnim težinama i jednim ponavljanjem.

1. Podizanje na vratilu

2. Podizanje na gimnastičarskim prstenovima

3. Čučnjevi (10 serija s naprednim opterećenjem od 60kg)

 

DAN 2

Drugi dan donosi metabolički zahtjevniji trening jer se radi s više mišićnih grupa. Trening počinje s pet vježbi za zagrijavanje.

1. Veslanje

2. Držanje na gimnastičarskim prstenovima

3. Hod s girjama

4. Gimnastičarsko L-sjedenje

5. Čučnjevi

Nakon toga Statham prelazi na popularni program ‘Velikih pet 55 trening’, koji je osmislio trener Dan John, a koji se sastoji od pet vježbi s po deset ponavljanja.

1. Čučanj s utegom od 40 kg

2. Zgibovi

3. Sklekovi s podignutim nogama na klupi

4. Izbačaj (sastavljen od mrtvog dizanja, te izbačaja tega na visinu ramena)

5. Koljena na laktove (držeći se na vratilu, noge podići tako da blago savijena koljena dotaknu laktove)

 

DAN 3

Treći dan trenirana se sastoji od kardia. Sve počinje zagrijavanjem veslanjem, koji traje 10 minuta uz ritam od 20 zamaha u minuti.

Nakon toga Statham prelazi na trčanje. Rade se sprintovi raspoređeni u šest intervala od kojih je svaki dužine 500 metara. Između svakog sprinta je hodanje u trajanju od 3 minuta.

 

DAN 4

Trening je u setovima, u kojima je fokus na čučnjevima, kao jednoj od najboljih vježbi za kompletno tijelo. Zagrijavanje počinje sa veslanjem, ponovo 10 minuta sa po 20 zamaha u minuti, a nakon toga još 20 čučnjeva.

1. Čučnjevi u pet serija s po pet ponavljanja, s tegovima od 80 kg, uz odmor od 90 sekundi između serija.

2. Sklekovi – ukupno 200 ponavljanja podjeljenih u više serija.

 

DAN 5

Još jedan metabolički zahtjevan trening s vježbanjem više mišićnih grupa. Standardno zagrijavanje na spravi za veslanje u dužini od 10 minuta i 20 zamaha unutar, nakon čega slijedi medvjeđi hod i hod raka u dužini od 15 metara, koji se izvodi tako da su leđa okrenuta ka zemlji.

1. Penjanje uz konopac od sedam metara, pet serija

2. Čučnjevi s opterećenjem od 85 kg, pet serija

3. Izbačaj lopte medicinke od oko 15 kg, pet serija

4. Povlačenje konopca 15 metara uz opterećenje od 40 kg, 10 serija

5. Bench potisak s 80kg, 10 serija

 

DAN 6

Šesti dan se posvećuje aktivnosti koju volite raditi, a koja će biti izazov po svom identitetu i dužini trajanja. Omiljena aktivnost popularnog glumca je boravak u prirodi, gdje oko sat vremena brdskim trčanjem radi na izdržljivosti.

 

DAN 7

Odmor.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Kako izabrati idealnu kravatu?

Kada kupujete novu kravatu trebalo bi voditi računa o nekim stvarima   „Kada je kravata svezana u strandardnom čvoru trebala bi vam dosezati do ruba ...