Top 5: Najopasnije moto bande

0

Serije poput Sinovi anarhije prikazuju moto bande kao cool motoriste, ali u stvarnosti je situacija potpuno drukčija

 

„Vođa Pagansa je 2000. godine šokerom omamio jedan par, čizmom polomio nogu djevojci a momka divljački pretukao metalnom polugom. I sve to zbog svađe oko djelova za motocikl“

 

5. OUTLAWS

Baza: McCook, Illinois             

Kriminalne radnje: Droga, ubojstva, pranje novca, prostitucija, zastrašivanje, krađe, postavljanje bombi

Najveći neprijatelji Hells Angelsa se mogu pohvaliti da su najstarija moto banda osnovana daleke 1936. godine. Jedan od najvećih klubova broji 1.700 članova u 176 sekcija i 13 zemalja. Najpoznatiji su po proizvodnji i trgovini kristal metamfetaminima, kokainom i ecstasyjem. U Kanadi se često sukobljavaju s drugim bandama oko kontrole trgovinom droge preko granice dok su u, inače mirnoj Australiji, optuženi za pokušaj ubojstva policajca te postavljenje bombe pod automobil vođe suparničke bande.

 

4. MONGOLS

Baza: Maryland                        

Kriminalne radnje: Droga, ubojstva, pranje novca, zastrašivanje, krađe, reketiranje

Iako su nazvani po moćnom carstu Džingis Kana, Mongoli su relativno mali klub s 800 članova podjeljenih u ukupno 70 sekcija. Poznati su po svojoj borbi s Hells Angelsima koji, iako četiri puta jači, još nisu uspjeli zuzeti njihvo teritorij. Zanimljivo, Mongolsi su povezani s Hispano bandama a istovremeno se smatraju velikim rasistima pa ratuju sa crnačkim bandama, pa čak napadaju i tamnopute civile koji nemaju nikakve veze s bandama. Prije tri godine, čak 61 član je uhvaćen u velikoj akciji FBI-a zbog ubojstava, trgovine drogom i reketiranja.

 

3. WARLOCKS

Baza: Pennsylvania                   

Kriminalne radnje: Droga, oružje, ubojstva, pranje novca, prostitucija

Suparničke bande Warlockse smtraju ološem i otpacima pa čak i Pagansi ne žele imati posla s njima. Međutim, posla s njima žele imati kriminalne obitelji iz okruga za koje Warlocksi rasparčavaju drogu, podvode djevojke i peru novac. Od samog osnivanja 60-tih, isključivo bjelački moto klub, umješan je u trgovinu drogom i nasilje. Jednom su oteli vođu protivničke bande, vezali ga i istukli kundaktima pušaka. Član Warlocksa, poznat kao Mudman, je ubio policajca koji se usudio zaustaviti ga. Isti član je kasnije ubijen u zatvorskoj tučnjavi.

 

2. PAGANS

Baza: Maryland                        

Kriminalne radnje: Droga, ubojstva, pranje novca, zastrašivanje, krađe, postavljanje bombi

Pagansi su jedan od manjih moto bndi koja broji oko 250 članova podjeljenih u 41 sekciju. Unatoč malobrojnosti FBI i ATF ih smatraju jednom od najopasnijih moto bandi na području SAD-a. Usko su povezani i s talijanskom mafijom kao i s Aryan Brotherhood, zatvorskom bandom koja vodi rat sa svim nebjelačkim rasama. Svi koji žele postati članom bande prvo moraju ukrasti motocikl kako bi dokazali da su vrijedni članstva. Koliko su nasilni? Vođa Pagansa je 2000. godine šokerom omamio jedan par, čizmom polomio nogu djevojci a momka divljački pretukao metalnom polugom. I sve to zbog svađe oko djelova za motocikl.

 

1. HELLS ANGELS

Baza: Fontana, California          

Kriminalne radnje: Droga, ubojstva, pranje novca, otmice, krađe, nasilje

Hells Angelsi su rasprostranjeni preko šest kontinenata, u ukupno 26 zemalja i preko 250 sekcija. Znakom Hells Anglesa može se pohvaliti preko 2.500 isključivo bijelaca. Iako su često u medijima predstavljani kao rock’n’roll motoristi koji na svojim motorima krstare zemljom Hells Angelsi su izuzetno opasna moto banda koja ima veliki broj neprijatelja. Poznati su i po brutalnosti, jedan njihov član je priznao ubojstvo 43 ljudi, a 1985. godine je kanadski ogranak odlučio da šest njihovih članova nisu dostojni nositi njihove oznake pa su ih jednostavno ubili i ostavili uz put. Ne smije se zboraviti ni slučaj kada su na koncertu Rolling Stonesa izboli mladu ženu.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Kardio vježba s konopom

Donosimo vam vježbu koja će vas pošteno izmoriti, ali će donjeti i odlične rezultate   „Trening je jednostavan, ali istovremeno prilično naporan, stoga će zahtjevati ...