Top 5: Najbrutalniji zatvori

1

Legendarni okrutni San Quentin prema ovim rupama iz pakla izgleda kao Hilton s pet zvijezdica

 

„Iako su se predali, specijalci su sve sudionike pobune hladnokrvo strijeljali u dvorištu zatvora. Tijekom 46 godina postojanja ubijeno je preko 1.300 zatvorenika!“

 

Bang-Kwang-Prison-Thailand

5. BANG KWANG

Tajland

Poznat i kao Bangkok Hilton, ovaj zatvor nudi sve samo ne luksuzni smještaj. Bangkok Kwang je, prema riječima samog upravitelja, mjesto u kojem ne želite završiti. Zatvor je prenapučen a osoblje je malobrojno. Zatvorenici koji tek dođu u zatvor moraju biti okovani mjesecima, nije stoga ni čudo da veliki broj njih izgubi razum već na startu. Ukoliko se kojim slučajem nađete na čekanju izvršenja smrtne kazne bit ćete okovani sve do samog kraja. Međutim nije ni to najgore jer nećete ni znati kad vam je termin sve do dva sata prije same kazne.

 

Diyarbakir-Prison-Turkey

4. DIYARBAKIR

Turska

Zatvor Diyarbakir je jedan od najčešće spominjanih kada je riječ o kršenju ljudskih prava. U prosjeku 30-tak zatvorenika godišnje izgubi živote kao posljedica fizičke i psihičke torture. Diyarbakir je poznat po seksualnom nasilju nad zatvorenicima kao i nemogućim uvjetima za život. Zatvorenici su pokušavali štrjkove glađu, ubijali se, zapaljivali u znak protesta ali ništa nije pomoglo, čuvari u Diyarbakiru i dalje su jedni od najvećih sadista u svijetu.

 

lasabaneta

3. LA SABANETA

Venezuela

Venezuela nije poznata po demokraciji pa nije ni čudo što su im i zatvori zloglasni. La Sabaneta je najgora od najgorih, mjesto u kojem je nasilje svakodnevnica, baš kao i nedostatak hrane i medicinske njege. Zbog loših uvjeta svako malo izbijaju epidemije bolesti pa je tako kolera pomela 700 zatvorenika. Samim zatvorenicima je zbranjena bilo kakva zabava i razbibriga pa se „zabavljaju“ međusobnim tučnjavama i nasiljem. U jednom takvom slučaju 1994. godine koji je ekskalirao u masovno nasilje poubijalo se preko 100 zatvorenika.

 

carandiru

2. CARANDIRU

Brazil

Prije 20 godina, zbog nehumanih uvjeta, zatvorenici su podigli pobunu pa su morali intervenirati specijalci. Iako su se predali, specijalci su sve sudionike pobune hladnokrvo strijeljali u dvorištu zatvora. Tijekom 46 godina postojanja ubijeno je preko 1.300 zatvorenika! Silovanje i nasilje se događa na dnevnoj bazi, a kao posljedica silovanja šire se različite bolesti, prije svega AIDS koji ima svaki peti zatvorenik.

 

Tadmor-Prison-Syria

1. TADMOR

Sirija

Zatvor u Siriji poznat je i kao „Kraljevstvo smrti i ludila“. Nasilje među zatvorenicima gotovo da i ne postoji ali su tu zato sadistički čuvari koji se zabavljaju odsjecanjem djelova tijela zatvorenicima, koji čak ne moraju ništa ni skriviti. A ukoliko skrive često završe sa sjekirom u glavi. Poseban dio zatvora namjenjen je političkim neistomišljenicima, koji su često uhvaćeni na mirnim prosvjedima, a koji su smješteni u djelu koji podsjeća na koncentracijske logore iz nacističke Njemačke. Zatvorenici često plaćaju i za djela s kojima nemaju nikakve veze. 1980. godine, nakon pokušaja atentata na predsjednika Sirije u Damasku, komandosi su uletjeli u Tadmor i poklali gotovo 500 zatvorenika, samo kako bi poslali poruku ostalim Sirijcima. 

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

1 comment

Post a new comment

5 mitova o ženskom orgazmu

Mislili ste da znate baš sve o ženskom orgazmu ali često se ispostavi da su vaša vjerovanja bila samo mit   „Ženama sex može biti ...