Top 5: Moto GP vozači 2012.

0

Borba za titulu prvaka u najjačoj klasi ove bi godine moga biti izuzetno zanimljiva

 

„Kritičari su Stonerovu titulu od prije pet godina pripisivali Ducatiju ali ih je ušutkao prošle sezone kada je već u svojoj prvoj sezoni na Hondi osvojio naslov“

 

rossi

5. VALENTINO ROSSI

Sedmerostruki svjetski prvak u najjačoj kategoriji i legenda motociklizma i ove bi godine mogao ostati na 79 pobjeda. Ducati je toliko loš da se ni uz sav napredak koji ostvare ove godine ne mogu probližiti Hondi i Yamahi. Nakon što je prošle godine prešao na talijanskog proizvođača 33-godišnji Rossi bi se na kraju ove sezone mogao umiroviti ili preći na Gresini Hondu.

Naša prognoza: 5. mjesto. Ipak je to Rossi koji i iz krampa može izvući maksimum. Do pobjede ipak vjerojatno ove godine ponovo neće.

Realna očekivanja: Novi Ducati izgleda bolje leži Haydenu a u boljoj formi su i oba vozača Tech 1 Yamahe, Dovizioso i Crutchlow koji će vjerojatno završiti ispred Valea.

Zanimljivost: Rossi se pridržava uvijek istih rituala prije utrke. Prvo gleda start utrke 125cc kako bi vidio koliko gore svjetla prije nego se ugase za start, zatim oblači lijevu rukavicu i čizmu prije desne, rastegne se dva metra od motora i na kraju čučne kraj motora, uhvati se za desnu pedalu i popriča s motorom.

 

spies

4. BEN SPIES

Već u svojoj drugoj sezoni u Moto GP-u bivši prvak u Superbikeu je pošteno namučio Lorenza te je ostvario i voju prvu pobjedu. Elbowz, kako ga zovu radi karakterističnog stil vožnje u kojem se „lakta“, ove sezone očekuje još bolje rezultate ali još uvijek nije na razini Lorenza.

Naša prognoza: 4. mjesto. Danas, kada se voze motori od 1.000cc trebalo bi mu pomoći iskustvo iz Superbikea.

Realna očekivanja: Ako Pedrosa ponovo bude imao sezonu punu ozljeda mogao bi i do trećeg mjesta, ali bi ako podbaci mogao vidjeti i puno akcije sa Doviziosom i Crutchlowom.

Zanimljivost: Nakon što se pokazao kao veliki talent u par utkra u kojima je 2008. nastupio za Suzuki, japanski mu proizvođač nije odlučio pružiti priliku u idućoj sezoni. Na kraju su zbog te odluke dva visokopozicionirana čovjeka iz Suzukija dobili otkaz.

 

pedrosa

3. DANI PEDROSA

Najmlađi prvak u povijesti, sada već bivše, 250cc klase, omaleni Španjolac ove godine vozi svoju već sedmu sezonu u najjačoj klasi. Do sada je skupio 15 pobjeda ali broj bi sigurno bio veći da nije bilo brojnih ozljeda i operacija. Problem mu radi i sitna građa (158 cm) zbog čega u drugi vozači dosta jači na kočenju.

Naša prognoza: 3. mjesto. Dani je strelovito brz ali i nedovoljno jak za zvijeri od 1.000cc

Realna očekivanja: Treće mjesto je gotovo pa rezervirano za Pedrosu ali je moguć i pad za par mjesta ukoliko ponovo zbog ozljeda propusti par utrka.

Zanimljivost: Pedrosa je najčešće ozljeđeni vozač u Moto GP-u. Od početka karijere do danas imao je 13 težih ozljeda a gotovo sve su bile frakture ruka ili noga.Dva puta je operiran.

 

lorenzo

2. JORGE LORENZO

Svjetski prvak iz 2010. ovu je godinu počeo s pobjedom i nada se da će s trona skinuti Australca Stonera. Lorenzo je, po mnogima, dužan opravdati titulu iz 2010. koju je osvojio u sezoni u kojoj je Rossi propustio dio sezone zbog ozljede. Poznat je poznat po svojim agresivnim vožnjama zbog čega ima veliki broj sljedbenika ali i onih koji ga baš zbog toga previše i ne obožavaju

Naša prognoza: 2. mjesto. Lorenzo je nevjerojatn vozač ali ove sezone Honda izgleda bolja.

Realna očekivanja: Borba za titulu prvaka s Stonerom do zadnje utrke.

Zanimljivost: Lorenzo svoje pobjede proslavlja najčešće crnom zastavom i natpisom Lorenzo’s Land kojom označi teritorij na kojem pobjedi po prvi put. Proslave pobjeda uključuju u gledanje sebe na velikom ekranu uz koznumaciju kokica, skakanje u bazen u kompletnoj opremi, vanzemaljce pa čak i Super Marija.

 

stoner

1. CASEY STONER

Prvak iz 2007. i prošle godine ove sezone traži svoju treću titulu i po mnogima je glavni favorit. Kritičari su njegovu titulu od prije pet godina pripisivali Ducatiju ali ih je ušutkao prošle sezone kada je već u svojoj prvoj sezoni na Hondi osvojio naslov. Mnogi mu predviđaju karijeru i slavu zemljaka Micka Doohana.

Naša prognoza: 1. mjesto. U prvoj utrci sezone je nastupio ozljeđen pa najbolje od njega tek dolazi.

Realna očekivanja: Borba za titulu prvaka s Lorenzom do zadnje utrke.

Zanimljivost: Svoju sadašnju suprugu Adrianu je upoznao 2003. kada je od njega na VN Australije tražila da joj se potpiše na stomak. Prohodali su dvije godine kasnije a 2007. su se vjenčali. Imaju kćer koja je rođena na isti datum kada i Valentino Rossi.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Kako bi trebali piti viski?

Piti ga samog ili ubaciti kockice leda? Piti ga s vodom ili ne? Treba li ga prije degustirati kao vino? Točnog odgovora nema, i sve ...