Top 5: Moto GP vozači 2012.

0

Borba za titulu prvaka u najjačoj klasi ove bi godine moga biti izuzetno zanimljiva

 

„Kritičari su Stonerovu titulu od prije pet godina pripisivali Ducatiju ali ih je ušutkao prošle sezone kada je već u svojoj prvoj sezoni na Hondi osvojio naslov“

 

rossi

5. VALENTINO ROSSI

Sedmerostruki svjetski prvak u najjačoj kategoriji i legenda motociklizma i ove bi godine mogao ostati na 79 pobjeda. Ducati je toliko loš da se ni uz sav napredak koji ostvare ove godine ne mogu probližiti Hondi i Yamahi. Nakon što je prošle godine prešao na talijanskog proizvođača 33-godišnji Rossi bi se na kraju ove sezone mogao umiroviti ili preći na Gresini Hondu.

Naša prognoza: 5. mjesto. Ipak je to Rossi koji i iz krampa može izvući maksimum. Do pobjede ipak vjerojatno ove godine ponovo neće.

Realna očekivanja: Novi Ducati izgleda bolje leži Haydenu a u boljoj formi su i oba vozača Tech 1 Yamahe, Dovizioso i Crutchlow koji će vjerojatno završiti ispred Valea.

Zanimljivost: Rossi se pridržava uvijek istih rituala prije utrke. Prvo gleda start utrke 125cc kako bi vidio koliko gore svjetla prije nego se ugase za start, zatim oblači lijevu rukavicu i čizmu prije desne, rastegne se dva metra od motora i na kraju čučne kraj motora, uhvati se za desnu pedalu i popriča s motorom.

 

spies

4. BEN SPIES

Već u svojoj drugoj sezoni u Moto GP-u bivši prvak u Superbikeu je pošteno namučio Lorenza te je ostvario i voju prvu pobjedu. Elbowz, kako ga zovu radi karakterističnog stil vožnje u kojem se „lakta“, ove sezone očekuje još bolje rezultate ali još uvijek nije na razini Lorenza.

Naša prognoza: 4. mjesto. Danas, kada se voze motori od 1.000cc trebalo bi mu pomoći iskustvo iz Superbikea.

Realna očekivanja: Ako Pedrosa ponovo bude imao sezonu punu ozljeda mogao bi i do trećeg mjesta, ali bi ako podbaci mogao vidjeti i puno akcije sa Doviziosom i Crutchlowom.

Zanimljivost: Nakon što se pokazao kao veliki talent u par utkra u kojima je 2008. nastupio za Suzuki, japanski mu proizvođač nije odlučio pružiti priliku u idućoj sezoni. Na kraju su zbog te odluke dva visokopozicionirana čovjeka iz Suzukija dobili otkaz.

 

pedrosa

3. DANI PEDROSA

Najmlađi prvak u povijesti, sada već bivše, 250cc klase, omaleni Španjolac ove godine vozi svoju već sedmu sezonu u najjačoj klasi. Do sada je skupio 15 pobjeda ali broj bi sigurno bio veći da nije bilo brojnih ozljeda i operacija. Problem mu radi i sitna građa (158 cm) zbog čega u drugi vozači dosta jači na kočenju.

Naša prognoza: 3. mjesto. Dani je strelovito brz ali i nedovoljno jak za zvijeri od 1.000cc

Realna očekivanja: Treće mjesto je gotovo pa rezervirano za Pedrosu ali je moguć i pad za par mjesta ukoliko ponovo zbog ozljeda propusti par utrka.

Zanimljivost: Pedrosa je najčešće ozljeđeni vozač u Moto GP-u. Od početka karijere do danas imao je 13 težih ozljeda a gotovo sve su bile frakture ruka ili noga.Dva puta je operiran.

 

lorenzo

2. JORGE LORENZO

Svjetski prvak iz 2010. ovu je godinu počeo s pobjedom i nada se da će s trona skinuti Australca Stonera. Lorenzo je, po mnogima, dužan opravdati titulu iz 2010. koju je osvojio u sezoni u kojoj je Rossi propustio dio sezone zbog ozljede. Poznat je poznat po svojim agresivnim vožnjama zbog čega ima veliki broj sljedbenika ali i onih koji ga baš zbog toga previše i ne obožavaju

Naša prognoza: 2. mjesto. Lorenzo je nevjerojatn vozač ali ove sezone Honda izgleda bolja.

Realna očekivanja: Borba za titulu prvaka s Stonerom do zadnje utrke.

Zanimljivost: Lorenzo svoje pobjede proslavlja najčešće crnom zastavom i natpisom Lorenzo’s Land kojom označi teritorij na kojem pobjedi po prvi put. Proslave pobjeda uključuju u gledanje sebe na velikom ekranu uz koznumaciju kokica, skakanje u bazen u kompletnoj opremi, vanzemaljce pa čak i Super Marija.

 

stoner

1. CASEY STONER

Prvak iz 2007. i prošle godine ove sezone traži svoju treću titulu i po mnogima je glavni favorit. Kritičari su njegovu titulu od prije pet godina pripisivali Ducatiju ali ih je ušutkao prošle sezone kada je već u svojoj prvoj sezoni na Hondi osvojio naslov. Mnogi mu predviđaju karijeru i slavu zemljaka Micka Doohana.

Naša prognoza: 1. mjesto. U prvoj utrci sezone je nastupio ozljeđen pa najbolje od njega tek dolazi.

Realna očekivanja: Borba za titulu prvaka s Lorenzom do zadnje utrke.

Zanimljivost: Svoju sadašnju suprugu Adrianu je upoznao 2003. kada je od njega na VN Australije tražila da joj se potpiše na stomak. Prohodali su dvije godine kasnije a 2007. su se vjenčali. Imaju kćer koja je rođena na isti datum kada i Valentino Rossi.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Je li vaša djevojka savršena?

Deset testova pomoću kojih ćete otkriti koliko je vaša djevojka idealna za vas   NOGOMET Najvažnija sporedna stvar na svijetu. Ne očekujte da će znati ...