Top 5: Badass scene iz Breaking bada

0

Jedna od najboljih serija svih vremena ušla je u posljednjih osam epizoda pa je red da se prisjetimo najboljih scena

 

„U trenucima kada je Victor već završavao svoju obuku, Gus ulazi u njihov laboratorij i pred očima zaprepaštenih Walta, Mikea i Jessea (ali i gledatelja)  odjednom zgrabi Victora i prereže mu vrat!“

 

dealer

5. WALT UBIJA DILERA

Sezona 3, epizoda 12

White, kakvoga sad znamo, je beskompromisni ubojica, ali do četvrte sezone, neračunajući mućke i manipulacije, je još uvijek bio čist i moglo ga se donekle zvati pozitivcem. A kad se Walt pretvorio u hladnokrvnog ubojicu? Tijekom treće sezone Jesse je već upao u stanje u kojem je počeo preispitivati svoje odluke. Carstvo droge se proširilo daleko više nego što je on ikada planirao, bili su uključeni neki ljudi poput Gusa, koje nije htio, a počeli su ginuti i nedužni. Jedan od dilera je bio i dječak za kojeg se ispostavlja da je brat njegove djevojke, koji biva ubijen nakon sastanka s Gusom, u kojem Jesse traži da djeca ne smiju biti umješani u posao. Shrvan boli i bijesom, Jesse uzima pištolj i odlučuje uzeti stvar u svoje ruke, odnosno ubiti dva dilera krivca za ubojstvo dječaka. Međutim, u trenutku kada im se na ulici počne približavati, odjednom ulijeće Walt i sa svojim Pontiacom gazi dva dilera, ubivši pri tom jednog a drugog ranivši. Walt izlazi iz auta, uzima Jasseov pištolj i hladnokrvno ubija kriminalca pred šokiranim Jesseom.

 

jane

4. WALT PUŠTA JANE DA UMRE

Sezona 2, epizoda 5

U drugoj sezoni počeli smo viđati prve znakove da će se Walt pretvoriti u Heisenberga. Iako još uvijek nije ubijao, osim Krazy-8 u situaciji kada je bilo ubij ili budi ubijen, Walt je pustivši Jane da umre dobio prvu pravu krv na rukama. Jane mu je od početka bila problem, ne samo da ga je (zajedno s Jesseom) ucjenila,  već je i od samog početka počela okretati Jessea protiv njega. Nakon što im ucjena upali, te im Walt donese novac, Jesse i Jane proslave „posljednjim“ drogiranjem. Jane pretjera, i kada Walt (u posljednjem pokušaju pridobijanja Jessea) dođe u kuću, te pronalazi onesvještenu Jane kako se guši u svojoj povraćotini, Waltova prva reakcija je da je okrene na bok. Međutim, u tom trenutku shvaća da bi se Janeinom smrću svi njegovi problemi riješili te je ostavlja da umre pred njegovim očima. Iako je on, strogo gledano, nije ubio, krivac je za njezinu smrt, a u tom trenutku tamna je strana počela preuzimati Walta.

 

Todd

3. TODD UBIJA DIJETE

Sezona 5, epizoda 5

Na putu prema dolje je u prvoj sezoni krenula tako polagano da smo nakon prve dvije epizode mislili odustati od gledanja, ali kako vrijeme odmiče radnja se toliko ubrzava da je svaka epizoda prepuna ubojstava, problema i preokreta. Kako bi rješili problem isporuke dovoljne količine droge, a ujedno zadržali primat na tržištu, Walt, Jesse, Mike i Todd (novi Waltov naučnik) planiraju pljačku vlaka u kojoj bi u nekoliko minuta ukrali veliku količinu metilamina, istovremeno je zamjenivši vodom kako bi vagon na mjerenju na idućoj stanici bio jednake težine! Zbog velikog broja detalja, akcija je bila vrlo riskantna ali nekim čudom uspjeva. Međutim, nakon što vlak otputuje dalje, a društvo slavi uspiješnu krađu, otrkivaju da ih je netko vidio – nedužni dječak na biciklu koji je skupljao tarantule u pustinji. Šokirani gledaju u dječaka, on u njih, kada odjednom Todd vadi pištolj i ustrjeli dječaka, pravdajući se kasnije da nije imao izbora. Walt se, još jednom pokazujući da Heisenberg preuzima kontrolu nad njim, slaže dok Jesse i Mike zbog toga odlučuju definitivno napustiti posao.

 

viktor

2. GUS UBIJA VICTORA

Sezona 4, epizoda 1

Gus je, posebno zahvaljući glumi Giancarla Esposita, bio badass negativac od kojeg se gledateljima ježila kosa. Svoju je nemilosrdnost demonstrirao više puta, ali nikada tako šokantno kao na početku četvrte sezone. Odnos Gusa i Walta je bio na početku idiličan, međutim, kada je Walt počeo raditi stvari van Gusova plana Walt je postao smetalo kojega se trebalo riješiti. Ipak, Gus je imao problem – Walt je bio jedini kemičar sposoban napraviti gotovo 100% čisti meth. Nakon što je ubijanjem drugog kemičara Galea, Walt sebi spasio život, Gus je odredio da njegova desna ruka  Victor počne učiti posao kako Walt više ne bi bio prepreka. U trenucima kada je Victor već završavao svoju obuku, Gus ulazi u njihov laboratorij i pred očima zaprepaštenih Walta, Mikea i Jessea (ali i gledatelja)  odjednom zgrabi Victora i prereže mu vrat! Kasnije će se ispostaviti da je svoju jedinu nadu da će se riješiti Walta ubio zato što je Victor viđen na mjestu zločina, te bi se vrlo brzo policajci pojavili tražeći ga, što bi značilo i propast Gusova carstva.

 

gus

1. FINALE ČETVRTE SEZONE

Sezona 4, epizoda 13

Jedno on najboljih finala sezone neke od TV serija donjelo nam je ne samo uzbudljivu završnicu, nego i šok u posljednjem kadru. Kako se četvrta sezona privodila kraju znali smo da Gus Frings mora nestati, inače Walter White ne bi doživio petu sezolnu, baš kao ni njegova obitelj, uključujući nerođenu kćer. Nakon što je propao pokušaj s autobombom, White je pronašao Hectora Salamancu s kojim je djelio mržnju prema Gusu. Plan je bio vrlo podao, a osim bombe montirane na Hectorova kolica, uključivao je i iskorištavanje Jessea. Walt, u svom najpodlijem trenutku, otruje Brocka, sina Jesseove djevojke, ostavljajući Jessea i gledatelje u uvjerenju da je za sve kriv Gus. Plan uspjeva (uz badass scenu u kojoj Gus izlazi iz sobe s napola raznesenom glavom), a u posljednjem kadru otrkivamo u dvorištu Waltove kuće cvijet iz kojega je uzet otrov kojim je otrovan Brock. White, odnosno Heisenberg, je bio spreman na sve, ali da može ići ovoliko nisko ipak nitko nije očekivao.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Top 5: Najsexy girl bandovi

Niste valjda mislili da će Spice Girls i Feminem biti na listi?   5. DESTINY’S CHILD Superuspješan girl band prodao je preko 40 milijuna primjeraka ...