Top 5: NFL Playoff timovi 2013

0

Večeras počinje Playoff najgledanijeg sporta na svijetu, američkog nogometa, a mi donosimo pet najvećih favorita za osvajanje Super Bowla

 

 

„Tom Brady možda u regularnom dijelu sezone nije bio na nivou, pogotovo u drugom dijelu, ali play-off je taj u kojem velikani, poput Bradyja, briljiraju“

 

HOU

5. HOUSTON TEXANS

Predvođeni Arianom Fosterom i Andre Johnsonom, Texansi su doživjeli četiri poraza u regularnom dijelu sezone zbog čega već ovaj tjedan moraju na teren. U wild card susretu očekuju ih Cincinnati Bengalsi koji im ne bi trebali predstavljati problem. Međutim, nakon toga stižu vjerojatno Patriotsi a to bi već bila sasvim druga priča.

 

ATL

4. ATLANTA FALCONS

Falconsi su imali izvrsnu regularnu sezonu koju su završili skorom 13-3. Ipak, Falconsima je uvijek bio problem igranje u Playoffu pa je vrijeme da dokažu da znaju igrati i u postsezoni. Ove godine bi trebali barem do NFC finala, a sve će ovisiti o Mattu Ryanau koji bi loptama trebao hraniti izvrstan trojac Julio Jones – Roddy White – Tony Gonzalez.

 

DEN

3. DENVER BRONCOS

Nakon izvrsne regularne sezone, u kojoj su osvojili prvo mjesto u AFC konferenciji, Denver Broncosi imaju velika očekivanja. Ništa manje od sudjelovanja u Super Bowlu ih neće zadovoljiti, međutim najveći problem im mogu stvoriti New England Patriotsi. Ukoliko dođe do međusobnog okršaja u finalu AFC-a, bit će to prava poslastica jer nas čeka okršaj dva velika quaterbacka – Broncosova Peytona Manninga i Patriotsova Toma Bradyja.

 

GBP

2. GREEN BAY PACKERS

Zbog četiri poraza u regularnoj sezoni Packersi će morati igrati Wild card susret, međutim to im ne smanjuje šanse za Super Bowl. U posljednjih sedam godina, Super Bowl je tri puta osvajala momčad koja je igrala Wild card susret. Ako prođu prvu prepreku čekaju ih 49ersi koji su im nanjeli poraz u prvom kolu ali Packersi predvođeni Aaronom Rodgersom bi trebali barem do samog finala.

 

NEP

1. NEW ENGLAND PATRIOTS

Unatoč četiri sezonska poraza Patriotsi ulaze u Playoff kao broj dva u AFC konferenciji pa stoga ne moraju igrati Wild card susret. U divizijskom susretu vjerojatno ih čekaju Houston Texansi što za Patriotse ne bi trebao biti problem. Tom Brady možda u regularnom dijelu sezone nije bio na nivou, pogotovo u drugom dijelu, ali play-off je taj u kojem velikani, poput Bradyja, briljiraju.

 

 

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments