Tko će osvojiti Moto GP naslov?

0

Tijekom idućih 18 utrka dobit ćemo novog (ili starog) prvaka u Moto GP klasi, a ovo je pet najvećih favorita za osvajanje titule

 

„U četiri godine nevjerojatni Španjolac je osvojio tri titule, a titulu u najjačoj klasi osvojio je prošle godine u svojoj rookie sezoni postavši time najmlađi prvak u povijesti motociklizma“

 

2014dovizioso

5. ANDREA DOVIZIOSO

Nakon odlične rookie sezone, Talijan Dovizioso je s velikim očekivanjima doveden u Hondu ali je u tri sezone ostvario samo jednu pobjedu. Nakon što je prešao u satelitsku ekipu Yamahe, u kojoj je pokazao da nije zaboravio voziti, Dovizioso je prešao u talijanski ponos Ducati. Ove bi godine Ducati mogao biti veliko iznenađenje pošto su iskoristili „rupu“ u pravilima.

 

2014rossi

4. VALENTINO ROSSI

Sedmerostruki prvak u najjačoj klasi je svoj posljednji naslov prvaka osvojio prije pet godina, a nakon dvije godine suše prošle je konačno ponovo pobjedio i to u legendarnom Assenu. Omiljeni Valentino je na zalazu karijere, iako je već najavio da će ostati vjerojatno i iduću sezonu, a kako mu ovogodišnji Yamahin motor navodno jako dobro leži, ovu bi godinu mogao upisati još koju pobjedu.

 

2014Pedrosa

3. DANI PEDROSA

Nekadašnji najmlađi prvak u 250cc, minijaturni (158 cm) Katalonac je uvijek pri vrhu, ali nikad dovoljno blizu da podigne trofej prvaka. Tri puta je Pedrosa završavao sezonu kao viceprvak, a najbliže naslovu je došao prije dvije godine kada je na Hondi ostvario sedam pobjeda, te za prvakom Lorenzom zaostao 18 bodova. Pedrosa je brz, ali i sklon padovima zbog čega je često morao i na operacije.

 

2014lorenzo

2. JORGE LORENZO

Dvostruki svjetski prvak ulazi u svoju sedmu Moto GP sezonu, a samo je u prvoj sezoni godinu završio niže od drugog mjesta (četvrti). Prošle godine je unatoč ozljedi bio vrlo blizu naslova pa je završio sa samo četiri boda zaostatka za prvakom Marquezom. Lorenzo će sa svojom Yamahom sigurno ponovo biti u samom vrhu i vrlo vjerojatno nas čeka nova epska borba između dva Španjolca.

 

2014marquez

1. MARC MARQUEZ

U četiri godine nevjerojatni Španjolac je osvojio tri titule (125cc, Moto 2 i Moto GP), a titulu u najjačoj klasi osvojio je prošle godine u svojoj rookie sezoni, postavši time prvi rookie nakon 35 godina kojemu je to pošlo za rukom, te najmlađi prvak u povijesti motociklizma! Ove godine bi 21-godišnjak iz Katalonije bi s Hondom trebao biti još i bolji, ali je pitanje koliko će na njegovu formu utjecati ozljeda noge koju je zadobio prije mjesec dana.

 

banerfacebooklike 

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments