Teorija velikog praska: 5 stvari koje biste trebali znati

0

Reprizna televizja RTL nas povremeno razveseli i nekim reprizama koje želimo gledati, poput Teorije velikog praska

 

1. PRVI PILOT JE BIO POTPUNO DRUKČIJI OD DANAŠNJE SERIJE

Pilot, snimljen za 2006/07 TV sezonu, je bio prilično drukčiji od onoga što danas gledamo. Jedina dva lika koja su zadržana iz originalnog pilota su Leonard i Sheldon. Uz njih su, kao glavne uloge, zamišljene dvije djevojke – Katie, djevojka iz malog mjesta, britkog jezika, koja nakon prekida s momkom useljava u Leonardov i Sheldonov stan, te Gilda, kolegica i prijateljica Leonarda i Sheldona koja se osjeća ugroženom dolaskom Katie. Nakon loših komentara producenata, pilot je preuređen, ubačeni su novi likovi i serija je dobio oblik kakav gledamo danas. Zanimljivo, Rajeva nesposobnost govora sa ženama, osim kada popije alkohol, je stvaran problem koji je imao jedan prijatelj scenarista Billy Pradyja.

 

2. GEEK RAZGOVORE PIŠE PROFESOR FIZIKE I ASTRONOMIJE

David Saltzberg, profesor fizike i astronomije na Sveučilištu California u Los Angelesu, je zadužen za provjeravanje scenarija, pisanje dijaloga koji uključuju znanstvene razgovore i različite činjenice, te crtanje dijagrama koje Sheldon crta po tabli u stanu ili na poslu. Scenarist Prady ističe da se izuzetno pazi na detalje „geek“ razgovora te da su, zahvaljujući Saltzbergu, sve činjenice i informacije točne.

 

3. SHELDON JE GAY

Ono što su naši mediji tek nedavno otkrili je činjenica koja je poznata već dvije godine. Jim Parsons, glumac koji tumači ulogu dr. Sheldona Coopera, je homoseksualac, a to se otkrilo kada je svoju Emmy nagradu za glavnu ulogu u humorističnoj seriji posvetio svom životnom partneru. Parsons je inače dvostruki dobitnik Emmy nagrade, a dobio je i Zlatni globus za najbolju ulogu u humorističnoj TV seriji. Prezenterica te nagrade je bila Kaley Cuoco, glumica koja igra ulogu Penny. U privatnom životu, Parsons je izuzetno susretljiva i prijateljski nastrojena osoba koja je u srednjoj školi u Houstonu izabrana za najprijateljskijeg učenika.

 

4. TEORIJA VELIKOG PRASKA I ROSEANNE SU POVEZANI

Tko bi reći da zanimljiva i zabavna serija poput Teorije velikog praska i iritantna serija poput Roseanne mogu imati nešto zajedničko, ali eto imaju. A zajednički su im Johnny Galecki, Sara Gilbert, Laurie Metcalf i Chuck Lorre. Gilbert, koja se u prve tri sezone Teorije velikog praska pojavljivala kao Leslie Winkle, Leonardova povremena djevojka i kolegica, u Roseanne  je igrala brbljavu Darlene. Leonard, odnosno Galecki je u istoj seriji bio Darlenin sramežljivi dečko, dok je Metclaf koja u Teoriji velikog praska igra Sheldonovu religioznu majku bila Roseannina sestra. Kreator Teorije velikog praska, Chuck Lorre, je bio scenarist i producent Roseanne.

 

5. TEORIJA VELIKOG PRASKA JE U BJELORUSIJI PREKOPIRANA U TEORETIČARE

Bjeloruska državna televizija je doslovno prekopirala seriju i nazvala je Teoretičari. Uloge su identične, uvodna špica gotovo pa ista, a dijalozi potpuno isti. Lorre je preko Warnera uputio prijetnju tužbom ali su znali da će proces biti dugotrajan i vjerojatno bez rezultata jer su Teoretičari u vlasništvu državne televizija kojom upravlja Vlada Bjelorusije. Ipak, kada su glumci, koji su tumačili glavne uloge Seve, Lea i Hovarda, saznali da serije nema licencu odbili su daljnju glumu pa je serija otkazana.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Gdje žene žele da ih dirate?

Predigra je ženama izuzetno važna, a ako posvetite pozornost ovim dijelovima tijela bit ćete savršeni ljubavnik   „Žene jednostavno obožavaju da ih se ljubi po ...