Recenzija: Ted

0

Politički nekorektne komedije nas uvijek nasmiju, čak i kada im je ideja prilično stupidna

 

INFO

Premijera: 19. srpnja 2012.

Redatelj: Seth MacFarlane

Uloge: Mark Wahlberg, Mila Kunis, Seth MacFarlane, Joel McHale, Giovanni Ribisi, Patrick Warbruton, Jessica Barth

 

KULT FAKTOR: 7,6

Kada na ekran izađe nešto s potpisom Setha Mac Farlanea, to bi trebalo automatski značiti i palac gore. Family Guy, American Dad i Johnny Bravo djela su 39-godišnjeg Amerikanca koja su nas redovno oduševljavala, a sada se, nakon cijele karijere posvećene animiranim filmovima za odrasle, MacFarlane odlučio napraviti komediju za odrasle u kojoj glavnu ulogu igra – plišani medo.

John je 35-godišnji muškarac koji živi s plišanim medom, kojeg je dobio za Božić 1985. godine i koji je preko noći čudesno progovorio, koji vrijeme provodi napušen na kauču ili u društvu prostitutki, i djevojkom Lori. Djete u duši, i veliki zaljubljenik u Flash Gordona će morati izabrati između života s djevojkom s kojom je u vezi četiri godine s medom s kojim se zavjetovao da će biti prijatelj cijeli život.

 

GLEDLJIVOST: 7,3

Kao što obično bude, vaš sud o nekom filmu će uvelike ovisiti o tome s kojim očekivanjima uđete u kino dvoranu. Nakon što smo prvi put pogledali trailer, zapitali smo se kako je uopće itko dao toliki novac za film s tako stupidnom idejom poput plišanog meda koji govori. Jedino zbog čega smo odlučili pogledati film su Seth MacFarlane i, naravno, Mila Kunis.

Stotinjak minuta kasnije izašli smo baš onakvi kakvi bi i trebali izlziti iz kina – zabavljeni. Ted sigurno ne donosi genijalnu priču, dapače ovo je jedna od najglupljih priča, ali je zato jako zabavan, donosi jako puno politički nekorektnog humora i tone psovki koje vas moraju nasmijati. Tu su i cameo uloge Norah Jones, Tom Skeritta i Sam J. Jonesa, zaboravljenog Flash Gordona koji oduševi parodiranjem samog sebe, poput Davisa Hasselhoffa u Piranhi 3DD.

Mila Kunis je, kao i obično, melem za oči, iako je nikada ne bi očekivali u ovakvom filmu, baš kao ni Marka Wahlberga koji ipak izgleda malo star za ulogu 35-godišnjaka.

 

MUŠKOST: 7,8

Ljepši spol bi ovakav film mogao odlučiti pogledati radi slatkog plišanog meda koji govori, a dočekat će ih medo koji je većinu vremena napušen i koji svaki put kad otvori usta izgovara psovke. Količina psovki je taman na granici, a kada ih izgovara plišani medo imaju duplo jači učinak nego kada izađu iz usta Marka Wahlberga. Ted je partijaner čiji se dani svode na opijanje, partijanje, ples sa ženama pa čak i povremeni sex koji bi bio i češći da su mu u tvornici ugradili „onu stvar“. Koji muškarac ne bi htio takav život?

Naravno, tu je i prekrasna Mila, baš kao i par ljepotica koje se povremeno pojavljuju, a oduševili su nas i komentari na teen zvijezde poput Justina Biebera i Taylora Lautnera. Medo Ted je prava muškarčina, buddy kojeg bi htjeli imati uz sebe, ali na kraju krajeva Ted je – medo. A to baš i nije macho…

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Nevjerojatne zanimljivosti o WW II

Hitlerova potraga za Svetim gralom i Japanski desant na Aljasku samo su dio činjenica koje su malo poznate o Drugom svjetskom ratu   „Malo je ...