Stvari koje možemo naučiti od žena

0

Iako muškarac mora biti pravi muškarac, neke stvari se mogu naučiti i od ljepšeg spola

 

„Jeste li se ikada pitali kako žene mogu čuvati dijete, kuhati i na telefonu upućivati kolegu što treba napraviti na poslu?“

 

STRPLJENJE

O da, nije riječ o stereotipu, već smo mi muškarci jednostavno nestrpljivi, i djevojke su u tom segmentu bolje od nas. Ljepši spol se bolje može nositi sa situacijama hladne glave nego mi. Strpljenju se teško naučiti, jer nam je to jednostavno u krvi, ali nije niti nemoguć zadatak. Pa drugi put kada vam netko kaže „strpi se par dana“, to i učinite.

 

MULTITASKING

Jeste li se ikada pitali kako vaša djevojka može slušati glazbu, raditi na računalu i pričati s vama? Ili kako žene mogu čuvati dijete, kuhati i na telefonu upućivati kolegu što treba napraviti na poslu? Koliko god netko tvrdio da mi muškarci to možemo – ne možemo! Ženama su briga o drugima i majčinstvo u genima, a sve to im omogućava da budu izvrsne u multitaskingu.

 

EMOCIONALNA STABILNOST

Muškarci, ili tzv. „pravi muškarci“ ne smiju pokazivati emocije. Pogrešno! Niste ništa manji muškarac ako ne pokažete tu i tamo neke emocije, ali jeste ako pretjerivate i počnete plakati poput curice. Mi smo fizički jača stvorenja ali emocionalno nismo, i tu nas djevojke i žene doslovno gaze. Djevojke su emocionalno stabilnije, možda zato što su se naučile izražavati a ne sve skupljati u sebi?

 

PAŽNJA

Ne želimo reći da mi muškarci nismo pažljivi, ali se nikako ne možemo mjeriti sa ženama. Pogledajte samo rođendanski ili božićni poklon koji vi poklonite njoj, a pogledajte poklon koji je ona kupila vama. Tko je pokazao više pažnje? Tko kaže da i vi ne možete biti pažljiviji? Naučite od pripadnica ljepšeg spola i budite malo pažljiviji, prvo prema vašoj boljoj polovici, a zatim i prema okolini.

 

INTIMNOST

Što je intimnost za muškarce? Seks, naravno. A koji je najbolji dio u seksu? Sam čin, odnosno užitak. Žene su drukčije, one najviše uživaju u poljupcima, zagrljajima i predigri, odnosno za njih seks jest – vođenje ljubavi. Ono što možemo od ljepšeg spola naučiti jest da je intimnost više od seksa, a kad to naučimo i cijeli seks će nam biti dosta veći užitak.

 

VEZANJE

Većini muškaraca od te riječi izbije znoj i uhvati panika. Vezanje je vjerojatno muškarcima, ako ne najveća, tada jedna od najvećih, fobija u životu. I baš zbog te fobije, muškarce uhvati strah i prevare djevojku s prvom djevojkom koja im dođe pod ruku. Promislite o tome – ne zvuči li vam to djetinjasto? Odrastite i kao pravi muškarac se uhvatite u koštac sa strahovima.

 

OPRAŠTANJE

Iako mi muškarci rijetko pokazujemo emocije, ipak smo zlopamtila. Ako djevojku uhvatimo u laži nećemo joj to lako zaboraviti, dok će s druge strane djevojka brzo oprostiti sve što napravimo pogrešno. Mi ćemo reći da zaboravljaju i opraštaju jer su naivne. Ali je li stvarno tako? Ili su možda samo zrelije?

 

RESPEKT

Ako dođe do svađe sa djevojkom, često pođemo pogrešnim putem, tj. putem da su žene ispod nas! „Što meni ima ženska govoriti što da radim“, ili „Tko je ona da meni govori?“ često nam izleti iz usta. Ne živimo u kamenom dobu kada su žene postojale samo da rađaju djecu. I iako pravi muškarac još uvijek mora biti predvodnik u dosta stvari, za ljepši spol uvijek mora imati respekt.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

8 znakova da joj se sviđate

Govor tijela će vam uvijek dati točan odgovor, stoga potražite ovih osam znakova na njoj   DODIRIVANJE KOSE Već više od 40 godina znanstvenici i ...