Stravične ubojice koje su izašle na slobodu

0

Počinili su stravična ubojstva, ali su slobodu ipak dočekali i sada nesmetano žive među nama

 

„Metalna kljova naravno nije stala već je nastavila s ubojstvima , a uhvaćen je nakon što je u goste pozvao prijatelje, te je jednog ubio i počeo ga jesti!“

 

dzhurmongaliev2

NIKOLAI DZHUMAGALIEV

Ruski ubojica i kanibal, poznat i kao Metalna kljova zbog svojih metalnih prednjih zuba, je između 1979. i 1980. godine ubio i pojeo sedam žena. Kada je uhićen, dijagnosticirana mu je shizofrenija pa je osuđen na samo godinu dana u mentalnoj ustanovi. Metalna kljova naravno nije stala već je nastavila s ubojstvima, a uhvaćen je nakon što je u goste pozvao prijatelje, te je jednog ubio i počeo ga jesti! Policija ga je zatekla cijelog okupanog u krvi, a zbog već dijagnosticirane shizofrenije osuđen je ponovo na malu kaznu – samo osam godina u strogo čuvanoj bolnici. Sredinom 00-tih je pušten uz tvrdnju liječnika da je izliječen.

 

Bell

MARY BELL

Mary Bell je jedna od najzloglasnijih djece ubojica koja je počinila dva stravična zločina u dobi od samo 11 godina! Prvo je zadavila nesretnog četverogodišnjaka, a nakon toga je zajedno s 13-godišnjom prijateljicom ubila trogodišnje dijete, te mu je nakon toga urezala slovo M, te odsjekla genitalije. Zločini su šokirali britansku javnost, i dok je 13-godišnja Norma Joyce Bell oslobođena krivnje, Mary (kojoj je dijagnosticirana psihopatija) je osuđena za ubojstvo. Iz zatvora je puštena nakon 12 godine, te je kasnije zasnovala obitelj pa je danas čak i baka.

 

Homolka

KARLA HOMOLKA

Zajedno sa svojim suprugom Paulom Bernardom, Kanađanka Karla Homolka je sudjelovala u tri silovanja i ubojstva. Prva žrtva je bila njezina mlađa sestra Tammy koju je drogirala kako bi je njezin (tada budući) suprug mogao silovati, sve dok se nesretna Tammy nije ugušila u vlastitoj povraćotini dok je bila pod utjecajem omamljivača za životinje!? Par je silovao, i ciljano ubio, još dvije žene prije nego su uhvaćeni. Nekim čudom, Homolka je uspjela uvjeriti tužitelje da je ona bila žrtva u svemu (iako su kasnije snimke pokazale suprotno) te je dobila samo 12 godina kako bi svjedočila protiv supruga koji je u konačnici osuđen na doživotnu kaznu. Danas je na slobodi i pod drugim imenom živi sa suprugom i troje djece.

 

Lopez

PEDRO LOPEZ

Javnost je za Čudovište iz Anda saznalo nakon što je priznao da je ubio preko 300 djevojčica! Policajci mu u početku nisu vjerovali sve dok ih nije odveo do masovne grobnice u kojoj je bacao tijela! Svoju kriminalnu karijeru je počeo kradući automobile, ali je nakon nekog vremena shvatio da mu je ubijanje nemoćnih djevojčica zanimljivije!? Operirati je počeo prvo po Kolumbiji gdje je ubio preko 100 žrtava, a nakon toga je nastavio sijati smrt po Ekvadoru gdje je ubijao po tri djevojčice tjedno! U Ekvadoru je i uhićen i osuđen na 18 godina, a samo sat vremena nakon što je pušten iz zatvora, ponovo je uhićen i prosljeđen u Kolumbiju gdje je u specijalnoj ustanovi proveo tri godine prije nego je pušten na slobodu.

 

Sagawa

ISSEI SAGAWA

Mladi Japanac, školovajući se u Parizu daleko od svog doma, je patio od kompleksa smatrajući da je slab i ružan. Kako bi se riješio tog problema Sagawa je došao na bizarnu ideju. Pozvao je školsku kolegicu u svoj stan kako bi mu pomogla oko zadaće, a čim je došla suludi Japanac ju je upucao. Nakon toga je dva dana jeo njezino tijelo kako bi – upio njezinu energiju!? Sagawa je uhićen kada se pokušavao riješiti njezinog tijela te je na zahtjev francuskog suca zatvoren u mentalnu ustanovu. Kako je u međuvremenu u Japanu postao svojevrsni „celebrity“, Francuzi su ga poslali natrag u Japan, samo da bi ga Japanci proglasili zdravim i oslobodili! Sagawa je danas tako slobodan čovjek.

 

Juha

JUHA VALJAKKALA

Finac Juha Valjakkala je u srpnju 1988. godine odlučio ukrasti bicikl, ali dok ga je krao ugledali su ga vlasnici – otac i sin koji su se dali u potjeru. Juhu su na kraju uspjeli uhvatiti, ali umjesto da im preda bicikl, Juha je izvadio pištolj i upucao i oca i sina. Pucnjavu je čula i očeva supruga pa je izašla iz kuće vidjeti što se događa, samo da bi podivljali Juha upucao i nju! Uhićen je tedan kasnije, proglašen psihopatom i osuđen na doživotni zatvor. Iako su skandinavski sudovi poznati po gotovo hotelskim uvjetima, Juha je bježao čak četiri puta, a četvrti put ga je sud odlučio – osloboditi!? Na kraju je odslužio 19 godina od predviđene doživotne kazne.

 

Nesset

ARNFINN NESSET

Norveški medicinski radnik je bio zaposlen u jednom staračkom domu u kojem su nesretni ljudi odjednom 1981. godine počeli umirati. Stvar je postala itekako sumnjiva, a na kraju je otkriveno da je za sve kriv Arnfinn Nesset koji je, kako je kasnije priznao, ubrizgavao starcima velike količine sredstava za relaksaciju mišića. Iako je vrlo vjerojatno da je kriv za ubojstvo čak 138 staraca, dokazano mu je ubojstvo njih „samo“ 22 za što je osuđen na kaznu zatvora od 21 godine, što je u to vrijeme bila najveća kazna zatvora u Norveškoj. Međutim, Nesset je zbog dobrog ponašanja pušten na slobodu već nakon 12 godina, te sada živi na neotkrivenoj lokaciji.

 

Jones

GENENE ANNE JONES

 

Iako Genene Anne Jones još nije na slobodi, poznat je i datum njezina izlaska – 24. veljače 2018 (što je puštanje nakon 35 godina od 99 prema presudi) i to zbog uzornog ponašanja. Jones je bila pedijatrica koja je kriva za smrt oko 60-tak malene djece, kojima je davala injekcije kako bi im uzrokovala srčani udar. Sve je to radila kako bi djecu spasila i ispala heroj, ali nažalost mnoga djeca su umrla i od same injekcije. Zanimljivo, u prvoj bolnici u kojoj je radila našli su sumnjivim što toliko velik broj djece umire na njezinom odjelu, ali su je, umjesto da cijeli slučaj ispitaju, zamolili da otiđe. Smrti su se nastavile i na njezinom drugom radnom mjestu, ali je ovaj put sprovedena istraga koja je otkrila šokantnu istinu.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments