Što ne bi trebali raditi u 30-tim?

0

Muškarci u 30-tim konačno počinju odrastati u 30-tim, a novo desetljeće života donosi i nove poglede na život

 

„Jutarnji mamurluk ipak treba ostati uspomena na djetinstvo, a u 30-tim bi trebali prestati s opijanjem i početi voditi računa o kvaliteti pića kojeg pijete“

 

NEUREDNOST

Iako stoji ona da odijelo ne čini čovjeka, ipak će svatko prvo primjetiti vaš izgled. A kako ljudi u prve tri sekunde stvore neki dojam o vama, ne trebamo vam isticati koliko je važno uredno se odjenuti, biti svježe obrijan, uredne frizure… Za mlade se očekuje da će biti u majicama sa slikama omiljenog benda, i s prevelikim hlačama koje vise. Međutim, to jednostavno ne prolazi u 30-tim! Naravno, to ne znači da se ne smijete oblačiti mladenački, ali dojam sklada i sređenosti u životu, mora biti prisutan.

 

NERAZUMNO TROŠENJE NOVCA

Tridesete godine su vrijeme kada većina muškaraca ima posao i zna što želi od života. Vrijeme kada se gradi obitelj i planira ostatak života. A to je i vrijeme koje jednostavno ne dopušta boemski način življenja. Uspješni i imućni muškarci su takvi jer su znali štedjeti i investirati. U studentsko vrijeme svi smo mi živjeli od danas do sutra, i novac čak nije ni imao toliko značenje kao u 30-tim. Zašto? Zato što više ne ovisimo o roditeljima, a odgovaramo i za djecu i supruge. Stoga je potrebna odgovornost prema novcu.

 

POLITIČKA I DRUŠTVENA NEODGOVORNOST

Koga je zanimala politika i stanje u državi i svijetu u ranim 20-tim? Najbolji dokaz je u malom postotku mladih glasača koji izađu na izbore. Međutim, u 30-tim počnete shvaćati da jednostavno nema opravdanja za našu omiljenu tvrdnju iz mladosti – neću izaći jer moj glas i onako ništa ne znači, niti mogu išta promjeniti. Svaki glas je važan, a ako ne glasate kasnije nemate pravo niti govoriti protiv aktualne politike. Imati izraženo političko stajalište i društveno mišljenje je odlika odraslih ljudi! Ne želite valjda biti i djeca u 30-tim?

 

OPIJANJE

Koliko god možda izgledalo šovinistički, ali uživanje u alkoholu razdvaja muškarce od dječaka. Međutim, uživanje ne znači opijanje! Svaki muškarac mora proći put odrastanja a ono, htjeli mi to ili ne, gotovo pa uvijek obuhvaća i opijanje. Jutarnji mamurluk ipak treba ostati uspomena na djetinstvo, a u 30-tim bi trebali prestati s opijanjem i početi voditi računa o kvaliteti pića kojeg pijete. Nije svako vino isto, baš kao ni whiskey.

 

LUDA VOŽNJA

Lista poznatih koji su poginuli u prometnim nesrećama je podugačka, a neki od njih su poznati i po izjavi bolje umrijeti kao mlad i lijep leš. Zar stvarno mislite da je tako? U 30-tim bi se trebali početi misliti o načinu na koji vozite, i što je još važnije o tome kako divljom vožnjom ne ugrožavate samo sebe nego i ostale sudionike u prometu. I dok se nepromišljenost može donekle shvatiti u 20-tim, u 30-tim nema opravdanja.

 

BRZA PREHRANA

Kasnije tridesete su vrijeme u kojoj se počnu pojavljivati prvi manji zdrastveni problemi, bilo da je riječ o boli u leđima ili laganom povećanju tlaka. Stoga bi već nakon što završe dvadesete trebalo početi voditi računa o tome što se unosi u organizam. Naravno, ne znači da brzu prehranu morate zaboraviti, niti da morate postati vegetarijanac. Ali brza hrana vam ne bi trebala biti osnova, već povremeno zadovoljstvo. Osim ukoliko jednog dana želite završiti sa srčanim udarom ili na terapiji od 10-tak tableta za srce i tlak.

 

NEPRESTANO IGRANJE IGRICA

Prije 20-tak godina, u vrijeme Commodorea 64 i Amige, igrica je bilo dosta manje, a danas se može igrati ne samo na računalima, već i konzolama pa i pametnim telefonima. Postati ovisan o igricama je lakše nego ikada. Međutim, neprestano igranje igrica oduzima vrijeme za druženje, a pogotovo utječe na radnu sposobnost idućeg dana. Stoga, uživanje u igricama ostaje mlađima a u 30-tim bi se trebali orjentirati na rekreativno igranje i aktivno građenje karijere i obiteljskog života.

 

TETOVAŽE

Prije nego skočite – ne mislimo da se ne možete tetovirati i u 30-tim, ali je jako važno što se tetovira. Tetovaže bi trebale imati neko značenje, a mladenačke tetovaže, poput imena bendova, se vezuju uz razdoblje mladosti i ludosti. Ne mislite li da bi odlazak na tetovažu, i ispisivanje npr. Nirvana, u 35. godini bilo malo smiješno? Lijepa tetovaža može izgledati odlično na muškarcu bilo kojih godina, ali tetoviranje u većini slučajeva je ipak znak mladenačkog bunta.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments