Što napraviti da ostvarite savršeno brijanje?

0

Postignuti savršeno brijanje je iznimno teško. Ukoliko koristite preveliki pritisak može doći do ozljeda i porezotina, a ukoliko ste previše blagi dlačice će ostati dovoljno duge pa će izgledati kao da ste se brijali prije barem jedan dan. Brijanje je nešto što bi trebalo biti važno za svakog pravog muškarca, osim naravno onih koji se odluče pustiti i održavati bradu, stoga je važno u tom „poslu“ biti što bolji, a mi ćemo se potruditi pomoći s nekoliko savjeta kako bi vaše lice nakon brijanja bilo što glatkije, i najvažnije – bez posjekotina i uraslih dlačica.

Priprema je izuzetno važna. Ono što ste do sada sigurno naučili jest da se nikada ne brijete na suhu kožu – nikada. Velika većina nas kožu navlaži prije brijanja, ali koliko nas to napravi na ispravan način. Lice treba dobro navlažiti toplom vodom, a najbolje je brijati se poslije tuša kada i pare od tople vode naprave soj posao i otvore vam pore na licu. Pomoći može i vrući ručnik kojeg bi na licu trebalo držati oko minut vremena. Nakon što se otvori svaka pora na licu brijanje će biti puno lakše.

Koristite najbolju kremu i četku. Ukoliko želite savršeno brijanje morat ćete zaboraviti na široko rasprostranjene pjene za brijanje. Pjena ima lošijih i kvalitetnijih, ali koliko god bila kvalitetna niti jedna pjena se ne može mjeriti s kvalitetnim kremama za brijanje. A kremu na lice nanesite četkom za brijanje, i to onom od kvalitetnijih dlaka. Na taj način ćete ne samo dodatno omekšati dlake nego će vam i sama krema ući dublje u pore pa će konačni rezultat biti puno bolji.

Koristite najbolje britvice. Da, dobro se obrijati možete i bilo kojim aparatom za jednokratnu uporabu kojeg možete pronaći u bilo kojem supermarketu, a izbor je stvarno velik. Ali, ako želite stvarno savršeno brijanje odlučit ćete se za prave kvalitetne britve sa oštricama koje se mijenjaju, odnosno britve kakve su koristili vaši roditelji. Od ovih britvi kvalitetnije vam brijanje mogu ponuditi jedino brijaći noževi koje su koristili brijači početkom i sredinom prošlog stoljeća, a koje ne preporučujemo da koristite na sebi jer je opasnost ozljede uslijed nestručnog djelovanja jako velika.

Tehnika. Čak i ukoliko imate najbolju moguću opremu za brijanje, i čak i ako ste napravili odličnu pripremu, brijanje neće biti savršeno ako ne koristite pravu tehniku. Počnite brijanje u smjeru rasta dlačica, a kada završite ponovo nanesite kremu i ovaj put radite pokrete u suprotnom pravcu od rasta dlačica. Ni nakon toga niste gotovi već ponovo nanesite kremu i ovaj put radite poteze stranom. Možda vam se sve ovo čini nepotrebnim i predugim, ali ukoliko želite savršeno brijanje izdvojit ćete 10-tak minuta za sebe.

Ne zaboravite na hidratizaciju. Jedini ispravan način za završetak brijanja jest nanošenje aftershave balzama ili losiona. Na taj način ćete kožu navlažiti te ćete spriječiti oštećenja kože i iritaciju. najbolje je izabrati losione i balzame bez alkohola bez obzira imali osjetljivu kožu ili ne, kao i one s ugodnim mirisom kako bi osvajali djevojke i žene ne samo urednom i glatkom kožom nego i zavodničkim mirisom.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Tattoo trendovi po desetljećima

Počelo je s sidrima i JNA natpisima, a završava s rukavima i ispisanim cijelim rečenicama   „Isusova kruna, koju su samo pravi muškarci imali spojenu, ...